To je to što me zanima!

Floatation tank - stroj koji će 'utopiti' sav vaš stres i napetost

Hipnoterapeut Dražen Radaković u svom Ananda centru u Zagrebu osim hipnoterapije u ponudi ima i dva uređaja koji itekako koriste ljudskom psihičkom i fizičkom zdravlju
Vidi originalni članak

- U Floatation tanku možete doživjeti nevjerojatno iskustvo opuštanja - rekao je hipnoterapeut Dražen Radaković, vlasnik Ananda centra u Zagrebu. U centru ima i Ozonsku infrared saunu koja, kako kaže, jača imunitet, prži kalorije, ubija bakterije i gljivice.

- Floatation tank je vodeći aparat u svijetu za tjelesnu regeneraciju, a izumio ga je John C. Lilly 60-ih godina prošlog stoljeća. U stroj ide 300 kilograma Epsomove soli i 300 litara vode - govori Radaković i dodaje kako temperatura vode ovisi od osobe do osobe, kako kome odgovara, ali uglavnom je to od 38°C do 40°C.

Tretman u Floatation tanku, opisuje hipnoterapeut, ljude odvaja od zvukova, svjetla, mirisa i osjeta iz vanjskog svijeta, što rezultira dubinskom relaksacijom uma i tijela, smanjenjem stresa i iscjeljenjem raznih tegoba. Dražen Radaković je prvi u Hrvatskoj koji je ponudio klijentima Floatation tank terapiju. Naime, ova sprava je jako popularna širom svijeta i mnoge zemlje je koriste, pogotovo Amerika, dok je u Hrvatskoj to novitet. U Švedskoj je, primjerice, to standardni uređaj koji se nalazi u bolnicama.

- Ova metoda opuštanja je jako popularna kod profesionalnih sportaša i NBA igrača, a Steph Curry je glavni promotor tanka te tvrdi da nakon plutanja ima jako bistar um, što mu pomaže kod igre - objašnjava Radaković te dodaje kako kod njega najčešće i dolaze sportaši i bilderi, ali ima tu i ljudi iz poslovnog svijeta, kao i studenata.

- Floatation tank je, znanstveno dokazano, metoda učinkovitog opuštanja i regeneracije nakon svakodnevnog stresa i drugih psihofizičkih tegoba, a Epsomova sol, koja je bazirana na magneziju i upotrebljava se u Floatation tanku, omekšava i regenerira kožu te utječe na regulaciju magnezija u organizmu. Odlučio sam uvesti Floatation tank kako bih olakšao sebi, ali i svojim klijentima. Jedan floatation tank odradit će više nego loš psihoterapeut - objasnio je Radaković. Cijena za sat vremena u tanku je 500 kuna, dok je u Ozonskoj sauni cijena za pola sata 250 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ..D a r k w o o d.. 23.07.2020.

    U svijetu u kojem je 90% čovječanstva anksiozno što je pak potaknuto medijiskim djelovanjem na razne načine širenja straha i beznađa, ulazak u ovako nešto samo će pojačat tjeskobnost a i klaustrofobiju! Dakle, samo oni koji več jesu smireni ćemoči u ovo iči a to su ionako bogatunčeki koji nemaju nikakve brige na svijetu osim one koju si umisle iz objesti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare