To je to što me zanima!

Frizeri iz Londona: Ove frizure će sigurno biti hit na proljeće!

Svake godine na proljeće nam vrhunski frizeri serviraju razne stilove frizura koje će biti hit tijekom proljeća i ljeta. Ako vam treba promjena onda pogledajte na što obratiti pažnju ove godine
Vidi originalni članak

1. Talijanski bob

Sve 'trendy' londonske djevojke odlaze k Nicku Lathamu i Seanu Notheru, u frizerski salon The Hair Bros, timu koji stoji iza najsavršenijih gradskih frizura. Iako je francuski bob bio jako popularan (kosa do čeljusti i puno volumena), talijanski bob preuzima tron i postaje zaštitni znak Lathama i Nothera.

POGLEDAJTE VIDEO: Izrada frizure s mermaid valovima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Talijanski bob je kratki bob koji je nešto kraći s prednje strane, gotovo do područja usana - kaže Latham. Kad se ovdje skrati kosa, objašnjava, to licu daje mladenački izgled. Kao što ovdje možete vidjeti, za razliku od uglađenog francuskog boba, talijanski je bob puno manje strukturiran i daje nepogrešivu dozu glamura. Izgleda sjajno na kosu sušeno fenom, ali Latham i Nother potiču prihvaćanje vaše prirodne teksture kose te stiliziranje mousseom ili kremom za oblikovanje. Takvu kosu samo ostavite da se osuši na zraku.

2. Izuzetno duge pletenice

Charlotte Mensah, nagrađivana umjetnica za kosu i osnivačica svojeg istoimenog brenda za njegu kose, predviđa da će hit biti velike i dugačke pletenice.

- Izuzetno duge jumbo pletenice bit će hit na proljeće i ljeto 2021. Ovakve pletenice pobrinut će se da sve oči budu uprte u vas. Ne samo da im treba manje vremena za izradu, već su i savršene za pokazivanje modnih dodataka poput prstenja, perli i dragulja - rekla je Charlotte.

ZDRAVA I NUTRITIVNA Ostavite je preko noći i ujutro pojedite za doručak: Superkaša

3. Bočne šiške

- Imali smo puno upita o bočnim šiškama u našim Instagram porukama. Frizer Guido Palau napravio je sjajne bočne šiške prije nekoliko mjeseci i bile su nešto teže od prosjeka - nešto poput Jane Birkin 60-ih - kaže Latham. Ako ne volite drastične promjene, zdepasti oblik poput ovog omogućit će vam da kosu prebacite na jednu stranu i napravite umjetne bočne šiške koje izgledaju jednako elegantno.

4. Čupavi stil

Anita Rice i Stephen Buller, osnivači tvrtke Buller & Rice, najtraženiji su trendseteri u sjeveroistočnom Londonu.

- Još uvijek smo na čupavom stilu, ali ova frizura može imati toliko varijacija. Ono što ćemo vidjeti ovog proljeća je nešto između fudbalerke i čupave frizure, koju nazivamo 'šulet' - kaže Rice.

Svaki sloj kose treba dobro prilagoditi, tako da frizura ne izgleda kao dva šišanja u jednom. Prema Bulleru, ovu frizuru je zapravo i lakše pustiti da raste, a sjajno izgleda i na kovrčavoj kosi.

5. Razbarušeni slojevi

- S tolikim brojem žena koje istražuju i uče o svojoj prirodnoj kosi tijekom zaključavanja, puno više njih će željeti raspustiti i počešljati svoje slojeve kose - kaže Mensah. Ona predlaže upotrebu bogatog hidratantnog regeneratora za zaglađivanje i njegu kose, a prilikom oblikovanja koristite češalj sa širokim zupcima ili široku četku.

BENEFITI ODRICANJA Period 'suše' u seksu ne mora biti loš: 4 razloga zašto je dobar

- Široke četke pomažu raspetljati čvorove. Preporučujem provlačenje četke ili češlja sa širokim zupcima kroz vlažnu kosu počevši od vrhova, pa sve do korijena kako biste izbjegli lomljenje kose - dodaje Mensah.

6. 'Tuta' frizura 

Tom Warr, glavni edukator u vjerojatno najinovativnijem i najkreativnijem frizerskom salonu u Londonu, Blue Tit, predviđa da će tuta sve više i više utjecati na trendove kod frizura. Ovog proljeća razmislite o tuti s vintage i šik štihom.

- Ovo je još jedna evolucija tuti, čija je duljina sprijeda kraća, a straga duža - kaže Warr.

7. Dugačka, postepeno ošišana kosa

- Ovo je povratak iz 70-ih i 80-ih, a nadahnut je s pjevačicom Cher. Njezina je kosa bila nevjerojatna duga, ali postepeno i neuredno ošišana sa svake strane. To je prava mješavina glamura iz 60-ih s oštrim rubovima i kosom izrezanom oko čeljusti - kaže Rice.

ZA VAŠE ZDRAVLJE Za svoje zdravlje: 8 pitanja koje svatko treba pitati svoju majku

8. Kovrčave šiške na jednoj strani

Bočne šiške su se u velikoj mjeri vratile i izgledaju sjajno s uvojcima, prema Mensah.

-  Retro izgled 80-ih bit će velik hit ovog proljeća i tijekom ljeta. Posebno kovrčave bočne šiške koji će osvježiti takav stil - kaže.

9. Stepenaste, pune šiške

Rice predviđa da bi moglo doći vrijeme za povratak gustih šiški. Razlika bi bila jedino u teksturi kako ne bi izgledale previše ozbiljno. Primjerice, ovakav stil šiški koji je stvorio frizer iz Buller & Ricea, Robert McPhilomey, su idealne.

10. Prerasle šiške iz 70-ih

- Održavanje šiški je teško - tvrdi Buller. No, prerasle šiške iz 70-ih (poput ovih koje je oblikovao frizer Hershesons Jordan Garrett) su jako jednostavne za održavanje, pa su izvrsne za one koji žele isprobati šiške.

- Možete ih podijeliti ili pomoću četke za oblikovanje i fena ih staviti sa strane - kaže, piše Refinery29.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ..lola. 03.04.2021.

    Platim ja njima da me ne friziraju

  • 03.04.2021.

    Bilo kakve siske XXX!

Komentiraj...
Vidi sve komentare