Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Frizeri iz Londona: Ove frizure će sigurno biti hit na proljeće!

Frizeri iz Londona: Ove frizure će sigurno biti hit na proljeće!

Svake godine na proljeće nam vrhunski frizeri serviraju razne stilove frizura koje će biti hit tijekom proljeća i ljeta. Ako vam treba promjena onda pogledajte na što obratiti pažnju ove godine

VIDEO

1. Talijanski bob

Sve 'trendy' londonske djevojke odlaze k Nicku Lathamu i Seanu Notheru, u frizerski salon The Hair Bros, timu koji stoji iza najsavršenijih gradskih frizura. Iako je francuski bob bio jako popularan (kosa do čeljusti i puno volumena), talijanski bob preuzima tron i postaje zaštitni znak Lathama i Nothera.

POGLEDAJTE VIDEO: Izrada frizure s mermaid valovima

Pokretanje videa...

Izrada frizure s mermaid valovima u salonu Raptur 01:51

- Talijanski bob je kratki bob koji je nešto kraći s prednje strane, gotovo do područja usana - kaže Latham. Kad se ovdje skrati kosa, objašnjava, to licu daje mladenački izgled. Kao što ovdje možete vidjeti, za razliku od uglađenog francuskog boba, talijanski je bob puno manje strukturiran i daje nepogrešivu dozu glamura. Izgleda sjajno na kosu sušeno fenom, ali Latham i Nother potiču prihvaćanje vaše prirodne teksture kose te stiliziranje mousseom ili kremom za oblikovanje. Takvu kosu samo ostavite da se osuši na zraku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

2. Izuzetno duge pletenice

Charlotte Mensah, nagrađivana umjetnica za kosu i osnivačica svojeg istoimenog brenda za njegu kose, predviđa da će hit biti velike i dugačke pletenice.

- Izuzetno duge jumbo pletenice bit će hit na proljeće i ljeto 2021. Ovakve pletenice pobrinut će se da sve oči budu uprte u vas. Ne samo da im treba manje vremena za izradu, već su i savršene za pokazivanje modnih dodataka poput prstenja, perli i dragulja - rekla je Charlotte.

Ostavite je preko noći i ujutro pojedite za doručak: Superkaša
Ostavite je preko noći i ujutro pojedite za doručak: Superkaša

3. Bočne šiške

- Imali smo puno upita o bočnim šiškama u našim Instagram porukama. Frizer Guido Palau napravio je sjajne bočne šiške prije nekoliko mjeseci i bile su nešto teže od prosjeka - nešto poput Jane Birkin 60-ih - kaže Latham. Ako ne volite drastične promjene, zdepasti oblik poput ovog omogućit će vam da kosu prebacite na jednu stranu i napravite umjetne bočne šiške koje izgledaju jednako elegantno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

4. Čupavi stil

Anita Rice i Stephen Buller, osnivači tvrtke Buller & Rice, najtraženiji su trendseteri u sjeveroistočnom Londonu.

- Još uvijek smo na čupavom stilu, ali ova frizura može imati toliko varijacija. Ono što ćemo vidjeti ovog proljeća je nešto između fudbalerke i čupave frizure, koju nazivamo 'šulet' - kaže Rice.

Svaki sloj kose treba dobro prilagoditi, tako da frizura ne izgleda kao dva šišanja u jednom. Prema Bulleru, ovu frizuru je zapravo i lakše pustiti da raste, a sjajno izgleda i na kovrčavoj kosi.

5. Razbarušeni slojevi

- S tolikim brojem žena koje istražuju i uče o svojoj prirodnoj kosi tijekom zaključavanja, puno više njih će željeti raspustiti i počešljati svoje slojeve kose - kaže Mensah. Ona predlaže upotrebu bogatog hidratantnog regeneratora za zaglađivanje i njegu kose, a prilikom oblikovanja koristite češalj sa širokim zupcima ili široku četku.

Period 'suše' u seksu ne mora biti loš: 4 razloga zašto je dobar
Period 'suše' u seksu ne mora biti loš: 4 razloga zašto je dobar

- Široke četke pomažu raspetljati čvorove. Preporučujem provlačenje četke ili češlja sa širokim zupcima kroz vlažnu kosu počevši od vrhova, pa sve do korijena kako biste izbjegli lomljenje kose - dodaje Mensah.

6. 'Tuta' frizura 

Tom Warr, glavni edukator u vjerojatno najinovativnijem i najkreativnijem frizerskom salonu u Londonu, Blue Tit, predviđa da će tuta sve više i više utjecati na trendove kod frizura. Ovog proljeća razmislite o tuti s vintage i šik štihom.

- Ovo je još jedna evolucija tuti, čija je duljina sprijeda kraća, a straga duža - kaže Warr.

7. Dugačka, postepeno ošišana kosa

- Ovo je povratak iz 70-ih i 80-ih, a nadahnut je s pjevačicom Cher. Njezina je kosa bila nevjerojatna duga, ali postepeno i neuredno ošišana sa svake strane. To je prava mješavina glamura iz 60-ih s oštrim rubovima i kosom izrezanom oko čeljusti - kaže Rice.

8. Kovrčave šiške na jednoj strani

Bočne šiške su se u velikoj mjeri vratile i izgledaju sjajno s uvojcima, prema Mensah.

-  Retro izgled 80-ih bit će velik hit ovog proljeća i tijekom ljeta. Posebno kovrčave bočne šiške koji će osvježiti takav stil - kaže.

9. Stepenaste, pune šiške

Rice predviđa da bi moglo doći vrijeme za povratak gustih šiški. Razlika bi bila jedino u teksturi kako ne bi izgledale previše ozbiljno. Primjerice, ovakav stil šiški koji je stvorio frizer iz Buller & Ricea, Robert McPhilomey, su idealne.

10. Prerasle šiške iz 70-ih

- Održavanje šiški je teško - tvrdi Buller. No, prerasle šiške iz 70-ih (poput ovih koje je oblikovao frizer Hershesons Jordan Garrett) su jako jednostavne za održavanje, pa su izvrsne za one koji žele isprobati šiške.

- Možete ih podijeliti ili pomoću četke za oblikovanje i fena ih staviti sa strane - kaže, piše Refinery29.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HERSHESONS (@hershesons)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku