To je to što me zanima!

Gase svjetla na jedan sat širom svijeta u znak podrške Zemlji

Milijuni širom svijeta svakog ožujka isključuju svjetla na jedan sat kako bi pokazali svoju nepokolebljivu predanost zaštiti prirode. Zemlje naše regije u toj su akciji od 2009. godine
Vidi originalni članak

Sat za planet Zemlju (Earth Hour) pokrenut je u Sydneyu 2007. godine kao građanska inicijativa u znak prosvjeda protiv klimatskih promjena i poziv na hitnu akciju. Na jedan sat posljednje subote u ožujku, milijuni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi izrazili simbolički čin podrške Zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO: Rade eko tenisice od kukuruza i konoplje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sat za planet Zemlju narastao je golemom brzinom i danas je najveća svjetska građanska inicijativa za zaštitu okoliša. Zajedno na svih sedam kontinenata govorimo u ime divljih vrsta i šuma, rijeka i oceana. U Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda pokret je naveden kao najveća svjetska volonterska akcija, a rezultati su svake godine sve bolji.

SVIMA DOBRO DOĐU 4 trika za organizaciju koja će u dom unijeti prijeko potrebni mir

Zemlje naše regije pridružile su se toj inicijativi 2009. godine. Zagreb je bio prvi grad koji se uključio, a slijedili su ga Beograd i Podgorica 2010. Od tada, WWF i partneri organiziraju Sat za planet Zemlju u više od 150 gradova.

Sat za planet Zemlju je prošle godine po prvi put održan online i unatoč izazovnim uvjetima u kojima se svijet nalazio, bio je masovniji nego ikada prije: sudjelovalo je 190 zemalja i teritorija, a uz to je na globalnoj razini zabilježeno više od 4,7 milijardi reakcija na društvenim mrežama.

SAMOODRŽIVI OTOK Izvoze energiju, a nisu vjerovali da će im slama grijati domove

I dalje imamo šansu ovom akcijom barem malo ublažiti klimatske promjene i sačuvati prirodu, a time i nas same, od svakodnevnog izumiranja. Podržite ovaj veliki Zoom događaj koji će se održati 27. ožujka u 20:30 sati, prenosi WWF Adria.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nu Zajc Pagadi 27.03.2021.

    Ako ne cijenis samog sebe ne mozes niti zemlju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare