To je to što me zanima!

Gay roditelji se pobunili: Našu djecu ne žele u svojim vrtićima

Vlasnica vrtića se odbila očevima ispričati, te je objasnila kako je njeno pravo odlučiti o kojoj će djeci skrbiti jer je riječ o privatnom vrtiću i da je ona žrtva 'lova na vještice'
Vidi originalni članak

Vlasnica jednog privatnog vrtića u Lenzburgu u Švicarskoj očevima blizanaca Rafaela i Rahula rekla je 'neka za sinove pronađu neki drugi vrtić', a očevi kažu da je jedini razlog taj što su gay roditelji.

Ona je djecu, kako je sama izjavila, odbila 'za njihovo dobro', a jedan od očeva je ispričao i kako im je rekla da 'druga djeca mogu biti zlobna, pa je za njih bolje da nisu tu'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Otvoreno je rekla da u svom vrtiću ne želi djecu gay para - rekao je otac blizanaca Stefan.

Objasnila je roditeljima blizanaca i kako se njen vrtić financira privatno, po zbog toga ona nema obavezu prihvatiti djecu istospolnih parova.

Kad joj se obratio jedan švicarski list, vlasnica se odbila očevima ispričati, te im je objasnila da je njeno pravo odlučiti o kojoj će djeci vrtić skrbiti, a o kojoj ne. Dodala je i da je ona žrtva "lova na vještice".

Odvjetnik Cordula Niklaus je komentirao:

- Ovaj nam slučaj pokazuje koliko je nužno društvo zaštititi od mržnje i diskriminacije, a djecu pogotovo. Jer, da su roditelji djece bili pripadnici neke nacionalne manjine, takvo bi isključenje bilo kažnjivo.

SVAKO DESETLJEĆE NOVI IZAZOVI 10 načina na koje bi se brakovi s godinama trebali razvijati...

Tata Stefan je dodao kako mu je drago što je njihov slučaj doveo do rasprave o homofobiji u švicarskom društvu.

- Nadam se da se niti jedan drugi gay ili lezbijski par neće morati suočiti s takvom diskriminacijom - zaključio je Stefan za 20 Minutes.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Realno_gledano... 09.11.2019.

    Ti klinci budu sje... ne zbog gay roditelja, nego zbog sje okoline

  • deena 09.11.2019.

    Mozda su ti gay očevi bolji roditelji od “nekih normalnih “ roditelja. I oni su necija djeca. U kome stoljecu vi zivite. Jel bi vi svoje dijete odbacili zato jer je gay. Djeca nisu nista kriva, niti ce njihova djeca biti gayevi zato jer su im to roditelji . Tu istu djecu “ koju “ su kupili” netko je odbacio i dao na usvajanje . Samo da se razumijemo, nisam iz gay populacije,. I nemam nista protiv njih, jedino me zivcira ponekad da se oni prikazuju ko zrtve.

  • Fighter for Justice 09.11.2019.

    Normalno večinsko društvo je potrebno zaštititi od nenormalnog društva kao što smo zaštičeni od lopova,šizofreničara,zarazno bolesnih... za spomenute postoje ustanove a za neke nema ustanova koji bi zbrinule nenormalne

Komentiraj...
Vidi sve komentare