To je to što me zanima!

Generacija Z skuplja vintage robu za djecu, iako ih nemaju

Nakon što su se nakupovali retro robe za sebe, smatraju da je vrijeme da se opskrbe stvarima za klince - koje nemaju. Još jedan od trendova na društvenim mrežama ima zapravo sasvim logičan motiv
Vidi originalni članak

Veliku vintage vrijednost u svijetu mode postiže ne samo roba za velike, već i za male. No zašto bi pravo na taj biznis imali roditelji, kad mogu i oni koji to nisu - ovo je motiv novog trenda na online servisima.

@cw.thrift Collection is still growing! Not for sale, very sorry. #vintage#baby#babyclothes#thrift#style#clothing#carhartt#nike#goodwill#bins#savers#di#slavationarmy#utah#kids#drippedout#90s#fitcheck#fit ♬ naked freestyle - Baby Keem

Naime, na TikToku se pojavljuje sve više videa na kojima se mladi hvale robom koju su upecali, no ona je namijenjena djeci - #childfree tag je pritom obavezan. Iako oni nemaju vlastite klince, ponose se time što su im odjeću već pripremili. Pa naravno, jer mala roba s brendovima ili ona koja će postići dobru cijenu na online shopovima pravi je ulov.

POGLEDAJTE VIDEO: Kraljevi zaručničkog prstenja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Popularni su primjerci hit brendova - od minijaturnih New Balance tenisica i Disney haljinica do Ralph Lauren pletenih vesti.

OUTFIT DANA Stilski efekt za sivi dan: Velika roza torba u koju stane baš sve

Iako je ova odjeća vrlo slatka, iza svega se zapravo krije i biznis - ove stvari mogu se prodati po visokim cijenama te ih vlasnici mogu čuvati godinama. Naime, vintage roba postala je pravi dragulj, naročito ona s kraja prošloga stoljeća.

@cw.thrift babies lookin fye all the time. #style#clothes#kids#babies#thrifted#vintage#carhartt#thrift#goodwill#savers#di#bins#wife#90s#utah ♬ A BAH A BAH A BA BA BA - Maria

Second hand je postao veliki posao, mnogi su u potrazi za jedinstvenim i unikatnim stvarima iz devedesetih, osamdesetih, ali i prijašnjih dekada prošloga stoljeća.

Diljem svijeta otvaraju se dućani koji prodaju vintage odjeću za velike, ali i male, a mnogi se na kupnju malih brojeva odlučuju iz razloga što je to sada dobra investicija, čuvat će je za 'crne dane'.

SKUPI PROBLEMI Svjetski luksuzni online shop Yoox Net-a-Porter dobio kaznu od 5 milijuna eura - varali kupce

Osim toga, ta je roba vrlo simpatična i slatka, mnogi se samo dive, odnosno skupljaju tu robu upravo iz sentimentalnog razloga. Misle - nekad će nam ili koristiti ili ćemo je naprosto prodati dalje. Ovo je jedan od onih hobija koji mnogi vole, preprodaja je postala zabavan i unosan biznis.

Marketinški ili ne, ovaj trend je dokaz da je dječja moda sve popularnija, čak i među generacijama koje još nisu u roditeljskoj fazi.

POGLEDAJTE TRIKOVE KOJI ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare