To je to što me zanima!

Genijalan trik: Očistite rešetke iz pećnice s minimalno truda

Sve što trebate je tableta za pranje suđa u perilici, aluminijska folija i kada napunjena toplom vodom. Proces traje najmanje dva sata, ali vi skoro ništa ne radite. Tajna je u tableti...
Vidi originalni članak

Nekoliko australskih majki otkrilo je jednostavnu metodu koja će u potpunosti ukloniti mrlje i preostalu mast od pečenja i očistiti rešetke iz pećnice bez višesatnog ribanja.

Sve što trebate je tableta za strojno pranje posuđa, aluminijska folija i kada napunjena toplom vodom. Proces traje najmanje dva sata, ali vi skoro ništa ne radite.

Za početak, izvucite sve rešetke iz pećnice, odložite ih pojedinačno u foliju - i pustite ih da se natapaju u toploj vodi u koju ste stavili tabletu za pranje posuđa barem dva sata.

KUPUJTE PAMETNO Najjeftiniji i najskuplji: Razlika u cijeni omekšivača je 4 puta

- Napunila sam kadu s vrućom vodom, svaku rešetku sam pojedinačno omotala folijom i tako sam ih stavila u vruću vodu. U vodu sam dodala tabletu za pranje posuđa i sve sam ostavila dva sata da se namače - rekla je jedna žena. 

- Nakon dva sata sam prebrisala rešetke s magičnom krpom. Brzo i jednostavno - objasnila je.

Postupak čišćenja je učinkovit jer aluminijska folija ima kemijsku reakciju s tabletom za pranje posuđa.

Druga je žena potpuno izvukla rešetke, nosilice i staklo s vrata pećnice i ostavila ih u vrućoj vodi, u koju je prije stavila tabletu za pranje posuđa, i pustila tri i pol sata da odstoji. 

- Nikad nije bilo čišće - izjavila je. 

PREKRASNI OMOTI Svi će vas hvaliti: Zamotajte najljepše poklone ovog Božića

Neki su u početku bili skeptični nakon što su pročitali ovaj trik za čišćenje rešetki iz pećnice, ali nakon što su isprobali su bili zapanjeni izgledom rešetki i nosilica, koje su se sjajile kao da su nove. 

- Koristite ono što imate, nema potrebe kupovati nove proizvode za čišćenje - predložila je jedna žena nakon što je isprobala trik.

Nakon što se ispusti voda iz kade, nijedna od žena koje su isprobale trik nisu imale problema s preostalom masnoćom - kada je nakon ispiranja ostala čista.

- Kada je čista, isprala sam ju običnom vodom i prebrisala - napisala je jedna žena. 

Ako ne posjedujete perilicu posuđa, druge žene su predložile upotrebu deterdženta za pranje rublja ili sredstva za čišćenje roštilja.

- Namakanje u Vanishu isto funkcionira - napisala je jedna. 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • 21.12.2018.

    Sad ću morati kadu kupiti))

  • ŠtangaŽelezni 21.12.2018.

    Tak čista more biti pećnica u kojoj se nikad niš nije peklo koga vi hebete aj bok

  • Mikša 21.12.2018.

    Napokon nešto zanimljivo :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare