To je to što me zanima!

Genijalne ideje što sve napraviti sa starim, rasparenim čarapama

Od stare čarape možete izraditi 'kaputić' za mobitel kako bi ga zaštitili od ogrebotina ili simpatične krpene igračke za djecu i kućne ljubimce. Stare čarape su odlične i za čišćenje kuće
Vidi originalni članak

Dobre su za brisanje prašine

Čarapu malo navlažite pa je navucite na ruku i brišite njome prašinu po kući. Kad se s jedne strane zaprlja, preokrenite je i nastavite s poslom. Staru čarapu na kraju možete baciti ili oprati pa ponovno koristiti za čišćenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Napravite od njih igračke

To mogu biti simpatične lutkice za djecu ili mekane igračke za kućne ljubimce. Pogledajte u videu kako to napraviti:

Za lakše pranje ruku

Imate li naviku raditi po vrtu, tad dobro znate koliko je teško ukloniti svu prljavštinu s ruku. U tome vam može pomoći sapun uguran u staru čarapu. Naime, čarapa će dodatno izribati kožu na dlanovima tijekom pranja.

KAKO SE SNAĆI Pet djelotvornih načina kako otvoriti konzervu bez otvarača

Zaštita kod transporta stvari

Stare čarape koje bi završile u smeću odlične su za zaštitu sitnijih stvari tijekom transporta, bilo da se selite, putujete ili ih šaljete poštom.

Zaštitit će mobitel od grebanja

Od njih možete izraditi 'kaputić' za mobitel kako bi ga zaštitili od ogrebotina. Jednostavno odrežite čarapu na željenu veličinu, prošijte koncem i preokrenite.

Pomoć u automobilu

Ako želite da vam se stakla u vozilu ne magle, napunite nekoliko starih čarapa pijeskom za mačke i ostavite u autu. Pijesak će upiti suvišnu vlagu iz zraka. Također, pokoju čarapu možete držati i negdje u pretincu za brisanje površina unutar vozila.

Poslužit će i kao osvježivač

Napunite čarape lavandom, ružmarinom ili nekim drugim mirisnim biljem pa ih zavežite vrpcama i rasporedite po domu. Paketić, dva možete staviti i u ormar s odjećom kako bi mirisala svježe, a ujedno bila zaštićena od moljaca.

TIJESTO BUDE JOŠ I BOLJE Pekarski trikovi: Ako nemate kvasac, postoje dobre zamjene

Tu je i trik kako lakše upariti izgubljene čarape

Čini li vam se ponekad kao da imate duha u kući koji vam krade po jednu čarapu od svakog para. Jedna je uvijek tu negdje, a druga kao da je u zemlju propala. Postoji odličan trik kako pokušati upariti izgubljene čarape. 

Napravite ploču sa špagom i kvačicama pa je objesite u kupaonicu ili negdje drugdje u domu. Potom, kad nađete na jednu čarapu, a druge nema - objesite je i čekajte da se druga pojavi.

Izrada je vrlo jednostavna: Uzmete komad drveta, obojite ga i nacrtate neke simpatične detalje. Potom na taj komad zabijete dva čavla i zavežete špagu pa na nju poslažete kvačice.

Ili, još jednostavnije, zalijepite kvačice za rublje direktno na dasku. Na stražnju stranu stavite kukice, na svaki kraj po jednu, kako bi dasku mogli objesiti na zid.

Osim što će vam biti korisna, takva ploča je i odličan dekorativni detalj.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 18.06.2021.

    Meni netko krade čarape😊

  • JelJa 18.06.2021.

    Kod mene uvijek postoji misterij izgubljene čarapice... 

  • Pravila Igre 17.06.2021.

    Nikad riješeni misterij je kamo nestaje par od čarape. Imam jedno 30-40 tako rasparenih čarapa za koje još čekam ne bi li se našao drugi dio para. Vjerojatno toga imam i više, ali kako čarape većinom kupujem i po desetak istih parova, onda tu ako se neka i raspari, bude u paru sa nekom drugom kasnije. Gdje nestaju čarape, moderna znanost nema odgovor. I nemojte slušati one gluposti o vešmašini koja ih proguta. To možda neko i ima takvu vešmašinu, ali to je jako jako rijetko. Ja imam odličnu Miele, i ne guta čarape, provjereno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare