Lifestyle

Komentari 9

Pet djelotvornih načina kako otvoriti konzervu bez otvarača

Pet djelotvornih načina kako otvoriti konzervu bez otvarača

Ukoliko imate konzervu, a nemate otvarač pri ruci, donosimo pet trikova kojima se možete poslužiti kako bi ju otvorili. Budite oprezni i imajte na umu da metalne limenke mogu biti jako oštre pa pazite da se ne porežete

1. Beton ili kamen

Ukoliko ste negdje vani, ovo vam je možda i najbolja opcija ako nemate ništa drugo pri ruci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Da bi uspjeli, jednostavno uzmite konzervu i okrenite je vrhom prema dolje. Tada čvrsto primite konzervu i počnite njome trljati po betonu ili kamenu. Svako malo rotirajte limenku kako ne bi trljali samo jedan dio i nakon nekog vremena poklopac bi trebao popustiti i omogućiti vam da lako dođete do onoga što je unutra.

POGLEDAJTE U VIDEU KAKO SE TO RADI:

2. Žlica

Sa žlicom postupajte slično kao i s otvaračem za konzerve. Širi dio okomito pritisnite uz rub na gornjem dijelu konzerve i trljajte ili snažnije pritisnite kako bi probili vrh. Tada žlicom krenite dalje po rubu kako bi proširili rupu.

3. Nož

Kod ove metode budite posebno oprezni jer postoji povećana mogućnost da se porežete. Nož zapravo koristite kao i žlicu. Oštrim krajem probijte rupu na vrhu konzerve i tada zarezujte dalje sve dok vam rupa ne bude dovoljno velika da izvadite van ono što je unutra. Pobrinite se da radite s nekim čvršćim i jačim nožem kako ne bi došlo do pucanja.

4. Škare

Opet, kao i kod žlice i noža, jednim krakom škara probijte površinu na vrhu konzerve, a tada samo zarezujte dok ne napravite dovoljno veliku rupu.

5. Odvijač

Ova metoda može biti malo nespretna pa budite oprezni i dobro se pripremite prije početka. 

Ideja je da prislonite oštri kraj odvijača uz rub vrha konzerve te onda rukom ili čekićem udarate sve dok ne probijete rupu. Kada ste probili prvu, pomaknite vrh odvijača i napravite novu rupu. To radite sve dok poklopac ne bude dovoljno labav da ga možete otkinuti s konzerve, piše Purewow.

Najčitaniji članci