To je to što me zanima!

Gin s okusom Jaffa keksa? Ovo je piće oduševilo sladokusce...

Mnogi su ga već prozvali savršenim pićem za uljepšavanje karantene - Jaffa Cake Gin navodno ima identičan okus kao i slavni keksi, a po cijeni od 240 kuna može se naručiti online
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ručak za četveročlanu obitelj: Svaki dan, za manje od 30 kn!

Novi okus gina stigao je baš na vrijeme za ljeto i ako ste ljubitelj Jaffa Cakesa, onda vam se sreća nasmiješila, prenosi Mirror.

Kombinira klasični okus gina s osvježavajućim osobinama naranči, kakaa u prahu i pravim Jaffa keksima. Rezultat je čokoladna narančasta boja - savršena za ljubitelje pića koji su i sladokusci. 

Svi zainteresirani mogu naručiti svoju bocu po cijeni od 240 kuna na masterofmalt.com.

Iako možda zvuči 'teško', novo piće je navodno 'nježno i slatkasto, no ne i preslatko kao likeri'.

Jedan je kupac već dao proizvodu recenziju s pet zvjezdica rekavši: 'Ovo nije razočaralo moje okusne pupoljke. Super je da nije preslatko, nije samo da ima okus naranče već pravog Jaffa keksa".

ZA NEUSTRAŠIVE Obožavate krimiće? Plaćaju da 24 sata gledate samo ubojstva

Za Instagram vrijednu prezentaciju, možete ga čak i ukrasiti stvarnim Jaffa keksom.

Znanost o Jaffa keksima

Koliko su ovi keksi popularni pokazuje i činjenica da se njima pozabavilo i znanstveno istraživanje o idealnom načinu kako ih jesti.

U McVitie'su tvrde da je Jaffa kekse najbolje jesti na način da se grickaju u krug, oko želatinoznog punjenja od naranče, pa se onda taj dio stavi u usta, a objasnili su i zašto.

Kažu da su se konzultirali sa dr. Stuartom Farrimondom, znanstvenikom i stručnjakom za okus hrane, a metoda grickanja u krug daje gotovo optimiziranu ravnotežu kiselkaste naranče, gorke čokolade i slatkog biskvita. U znanstvenim terminima to se zove 'hedonistička točka pucanja'.

OMILJENA PIĆA Hrvati najčešće piju kod kuće, a najviše liker, rakiju, viski i gin

Evo kako sve ljudi jedu Jaffa kekse, prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji:

  • 28 posto gricka keks u krug sve dok ne dođu do dijela na kojem se nalazi žele, a onda taj dio pojedu s posebnim užitkom.
  • 35 posto ljudi pojede keks u dva zalogaja, tako da prvi griz izgleda kao polumjesec.
  • 20 posto utrpa cijeli Jaffa keks u usta.
  • 6 posto ljudi najprije pojede žele od naranče pa tek onda sve ostalo.

Ostali imaju neke druge metode, npr. neki pogrickaju keks do želea, pa ga jezikom odvoje, otope čokoladu u ustima, pa polako cuclaju žele. Na kraju pojedu ono što je ostalo od keksa.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept iz 1952. za kruh bez kvasca - sa sodom bikarbonom

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • morello 29.04.2020.

    Ja ga jedem tako da otvorim kutiju, i trpam po dva tri usta, zalijevam mlijekom

Komentiraj...
Vidi sve komentare