To je to što me zanima!

Glavna nagrada: Razvod! Ova stranica platit će sve troškove

Prosječni troškovi razvoda iznose oko 375.360 kuna u Britaniji, a sudski troškovi više od 17.000. Site za izvanbračne afere svojim korisnicima nudi izlaz - razvod
Vidi originalni članak

Britanski site Maritalaffair.co.uk pokrenula je natječaj "Osvoji razvod" na svojim Facebook stranicama, a sretni dobitnik dobiva plaćene sudske troškove rastave braka, piše The Huffington Post. Stranica će pobjedniku pokriti troškove u visini 17.325 kuna. Svi koji žele sudjelovati na natjecanju mogu se jednostavno prijaviti na winadivorce.com, a pobjednika će izabrati nasumično. 

Istraživanje britanske osiguravajuće kuće Aviva od prije par godina pokazalo je kako prosječan razvod košta 375.360 kuna, a sudski troškovi iznose više od 17.000 kuna. Nedavna studija je pak pokazala kako je stopa razvoda danas za 200 puta viša nego prije stotinu godina. 

- Na ovaj način želimo pružiti sretan završetak ljudima koji su u nesretnom braku, a ne mogu iz njega izaći zbog visokih troškova - istaknuo je osnivač stranice Paul Graham. 

U većini slučajeva glavni razlog rastave je izvanbračna afera. Povjerenje se nakon toga trajno gubi i partneri ne žele nastaviti živjeti u takvom odnosu, dodao je Georgian Chase, odvjetnik specijaliziran za brakorazvodne parnice. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_167723 25.07.2012.

    Sad kad i naši poskupe cijenu razvoda... Zašto ne bi država i na tome zaradila? Pljuc.

  • nada1402 25.07.2012.

    i ja sam se udala zbog zadovoljenja forme, jer nismo smjeli približiti se telefonu oboje da nas ne bi gnjavile mame s pitanjem kad se mislimo ženiti. i tako smo to obavili formalnost mislila sam. ali ne od onda sam ja bila gruntovana 1/1, njegove riječi, a slijedila je katastrofa izlazio je kad i kud je htio, dolazio kad je htio, sve mu je bilo na dobrovoljnoj bazi i što nije uradio on morala sam ja. i naravno bilo mu je dosadno sa zaposlenom ženom, pa si je našao nekakav socijalni slučaj koji mu se divi i to je to. nažalost nisu me odgojili da me on hrani, oblači, i ne nisam se formalno razvela, netreba mi papir, a njemu ako treba nek podnese zahtjev i sve plati ja se ne kanim ni pojaviti na sudu sve to može proći i bez mene, jer onaj tko podnese zajhtjev mora i dolaziti na ročišta. ali i platiti troškove . sreća da nemamo djece i nismo kupovali nekretnine, a ostalo je ionako sve moje tako da ni ste strane nemamo što dijeliti. uh baš sam se uzrujala. za ljubav vam netreba papir, i izgleda ta taj papir mijenja čovjekovu ličnost

  • mamba43 22.07.2012.

    Ja sam oduvik težila idealnom braku, a sad sam rastavljena. Po mom mišljenju brak bi triba trajati 5 godina, pa nakon toga produžavati ugovor. I moj je savjet svima koji se nisu ženili, ne triba vam papir da bi nekog volili. Samo je veća komplikacija pri rastavi. Znam da u početku svi mislimo to je zauvik, ali nestane čarolije. Svaka čast ljudima koji su na istoj intelektualnoj razini pa pričaju o problemima pa tako održe svoju bračnu zajedndicu uz puno poštovanja i tolerancije. Ja to nisam imala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare