To je to što me zanima!

Jedinstveno iskustvo: Večera u mraku, a konobari su slijepci

Gosti se često jako iznenade nakon što im poslije večere pokažemo što su zaista jeli. Većina ih ne razlikuje teletinu od tune, tvrdi glavni kuhar Edouard de Broglie
Vidi originalni članak

Od sljedećeg tjedna posjetitelji newyorškog restorana Dans Le Noir moći će uživati u neidentificiranim jelima u potpunom mraku, a posluživat će ih slijepi i slabovidni konobari.

Tijekom večere gosti će sjediti nasuprot svog partnera, ali pored potpunog stranca - za potpuni doživljaj intrigantnosti. Neobičan obrok u još neobičnijoj atmosferi izazov je za svakog čovjeka te način da se pokaže koliku ulogu vid ima u percepciji jela. Pri ulazu u restoran gosti ostavljaju svoje mobitele, satove i sve gadgete koji bi mogli osvijetliti prostor. 

- Nakon večere gostima pokažemo meni i slike onog što su jeli, a oni jednostavno ne mogu vjerovati. Iako možda mogu razlikovati mrkvu od graška, redovito se zabune oko teletine i tune te crnog i bijelog vina - ističe glavni kuhar Edouard de Broglie. 

Ovo je jedinstvena poslovna prilika za sve slijepe i slabovidne osobe. Odlično surađujemo s udrugama za slijepe, dodaje. 

Uz to, gosti se na ulazu u restoran odriču prava na tužbu u slučaju izlijevanja umaka i raznih mrlja što je lako moguće zbog slijepog osoblja. Lanac restorana Dans Le Noir otvoren je prije osam godina u Parizu, a proširio se na Barcelonu, Sankt Petersburg i London, a od sljedećeg tjedna i New York. Hrana u nekoliko slijeda prosječno košta od 240 do 440 kuna.  

Idi na 24sata

Komentari 2

  • europe 09.12.2011.

    Bas divno,oni ne vide sta prave,ja ne vidim sta jedem.Ali u svakom slucaju,bilo bi zanimljivo probati ovo.

  • olgica novak 08.12.2011.

    ynate li da vecera u mraku postoji i u zagrebu, od proslog tjedan, cijene su nize, a iskustvo neponovljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare