To je to što me zanima!

Gozba od krumpira lako se priprema i mami osjetila

I početnici će jednostavno pripremiti kremaste juhe, slasne deserte i rolade, bez puno novca ili vremena a rezultat će oduševiti i zahtjevne goste
Vidi originalni članak

Priprema li se maštovito, krumpir od običnog priloga brzo postaje gurmanska poslastica, a nova kuharica nudi recepte koji čitatelja korak po korak vode do uživanja svih osjetila. I pravi početnici u svijetu kulinarstva lako mogu naučiti pripremiti ukusne deserte, kremaste juhe i rolade, a za kupovinu sastojaka ne moraju izdvojiti bogatstvo. U kuharici “Krumpir” svatko može pronaći nešto za sebe; bilo da bira vegetarijansku hranu, niskokalorične specijalitete ili pravu gozbu.

Rolada od krumpira
Sastojci: 500 g krumpira, 200 g brašna za kruh, 40 g maslaca,  2 jaja, sol, papar 20 ml ulja, veliki luk, 300 g mljevenog purećeg mesa, 3 češnja bijelog luka, peršinovo lišće, kadulja
Priprema: Narezani krumpir skuhajte u posoljenoj vodi te napravite pire, dodajte sol i maslac. Zatim umiješajte brašno i jaje te preradite u krumpirovo tijesto. Pržite luk i mljeveno meso. Posolite i paprite te dodajte nasjeckani bijeli luk i peršin. Razvaljajte tijesto da bude debelo 1 cm. Premažite razmućenim jajetom pa stavite nadjev od mesa. Tijesto zavijte te umotajte u namašćenu aluminijsku foliju. Roladu stavite u duboku posudu za pećenje te prelijte litrom vode. Kuhajte u pećnici na 110 stupnjeva Celzijevih oko 50 minuta. Ako treba, dolijevajte još vode. Razmotajte kuhanu roladu i narežite je na ploške. Prelijte rastopljenim  maslacem koji ste na vatri lagano posmeđili i u koji ste dodali listiće kadulje.

Krumpir u tijestu s ricottom
Sastojci: 4 srednje velika krumpira, 200 g ricotte, 20 g maslaca, 50 g svježe crvene paprike, sol, papar, peršinovo lišće, vlasac, prstohvat mljevene slatke paprika.
Priprema:Četkom oribajte krumpire pod tekućom vodom, a zatim ih na više mjesta nabodite vilicom. Svaki krumpir posolite, premažite uljem te zasebno umotajte u aluminijsku foliju. Pecite ih u pećnici na 180 C oko 1 sat. U tavi zagrijte maslac da postane lagano smeđ. Operite i očistite papriku te je fino nasjeckajte. Pomiješajte u zdjeli ricottu s maslacem, paprikom, nasjeckanim peršinovim lišćem i bijelim lukom te mljevenom paprikom. Posolite i paprite. Odmotajte foliju s krumpira, razrežite ih i napunite smjesom od ricotte.

Okruglice s marelicama
Sastojci: 500 g krumpira, 180 g brašna za kruh, 10 g kukuruznog brašna, 40 g maslaca, 1 jaje, 4 marelice, 8 kocki šećera, 30 g maslaca, 20 g krušnih mrvica, cimet, 100 g posnog svježeg sira
Priprema: Krumpir narežite, skuhajte i zgnječite u pire te dodajte sol i maslac. Umiješajte obje vrste brašna i jaje. Smjesu gnječenjem brzo preradite u krumpirovo tijesto. Na dasci posutoj brašnom razvaljajte na malo više od centimetra. Narežite ga na četverokute, na svaki stavite pola marelice i kocku šećera. Napravite okruglicu tako da rubove podignete oko marelice. Okruglice kuhajte oko 15 minuta. Na maslacu prepržite krušne mrvice i umiješajte cimet. Okruglice prelijte mrvicama te nadrobite sir. Dobar tek!


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare