To je to što me zanima!

Grand Canyon ipak zatvoren za turiste zbog pandemije korone

Vlasti okruga Coconino u kojem se nalazi Grand Canyon, kao i dužnosnici obližnjeg navajo rezervata tražili su zatvaranje parka već nekoliko dana
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: I u Dubrovniku uskoro počinje 'drive in' testiranje na koronu

U okviru mjera zaštite od korona virusa, američka služba za nacionalne parkove objavila je u srijedu da odmah zatvara Grand Ganyon, iznimno posjećeno turističko odredište u Arizoni u koje godišnje dođu milijuni turista.

Vlasti okruga Coconino u kojem se nalazi Grand Canyon, kao i dužnosnici obližnjeg navajo rezervata traže zatvaranje parka već nekoliko dana, zabrinuti jer su se turističke aktivnosti nastavile unatoč savjetima o suzbijanju širenje virusa.

Stotine posjetitelja nastavilo je dnevno dolaziti u Grand Canyon iako su postavljene službene oznake koje upozoravaju da se izbjegava okupljanje više od 10 osoba, rekao je demokratski zastupnik iz Arizone Raul Grijalva.

- Ali služba za nacionalne parkove nije naredila opće zatvaranje 419 parkova kojima upravlja širom SAD-a, već radije ispituje stanje slučaj po slučaj - dodao je.

RIKOLA, LOSOS... Top 6 namirnica koje jačaju i čuvaju vaš mozak dok starite

- Čim smo dobili pismo direktora zdravstvenih vlasti okruga Coconino u kojem se preporučuje zatvaranje nacionalnog parka Grand Canyon, mi smo ga zatvorili i odluka stupa na snagu odmah - rekao je u priopćenju lokalni dužnosnik David Bernhardt.

Još nekoliko nacionalnih parkova, među kojima su Yellowstone i Yosemite, također je zatvoreno zbog pandemije. (bs)

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  Tijekom epidemije, ali i inače: Koliko često treba umivati lice?

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare