To je to što me zanima!

Gratinirana brokula i cvjetača s njokima, slaninom i finim sirom

Za ukusnu i zdravu večeru pripremite jednostavan složenac s brokulom, cvjetačom i njokima. Priprema će trajati manje od sat vremena, a slanina i parmezan će ovom jelu dati bogat okus
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • veća brokula
  • manja cvjetača
  • 70 g maslaca
  • 100 g slanine
  • 50 g brašna
  • mlijeko
  • 2 dkg parmezana
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 400 g njoka od krumpirova tijesta 

RAPSODIJA OKUSA I MIRISA 12 recepata za kečape kakve niste jeli: Od zelenih rajčica, šljiva, jabuka, gljiva, brusnica...

Priprema:

Očišćenu i na komade izrezanu brokulu i cvjetaču stavite kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon par minuta, blanširanu brokulu ocijedite i stavite na malo bešamel umaka u posudu za pečenje. Pospite sjeckanom slaninom, posložite kuhane njoke i prelijte sve preostalim bešamelom.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180° C, oko deset minuta. Kad se zažuti posipajte parmezanom, prelijte vrućim maslacem i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 15.09.2021.

    Moze super samo bez slanine

Komentiraj...
Vidi sve komentare