To je to što me zanima!

Grijete li ponovno krumpir?

Mnogi nikada ne podgrijavaju krumpir jer vjeruju da je takav toksičan ili kancerogen te da bi se mogli otrovati, no to nije tako, istina je da podgrijani krumpir može teže 'sjesti' na želudac
Vidi originalni članak

U narodu je rašireno vjerovanje kako podgrijavanje već termički obrađenog krumpira nije zdravo jer tada krumpir postaje toksičan ili kancerogen. No istina nije tako dramatična, podgrijavanje već termički obrađenog krumpira, a onda i njegova konzumacija, zapravo samo nije preporučljivo, ali ne zato jer ćete se otrovati, već zato jer takav krumpir može teško 'sjesti' na želudac.

Jeste li i vi 'prljavci'? ANKETA Perete li uvijek i donju stranu tanjura ili samo gornju?

Naime, radi se o tome da podgrijavanjem krumpira dolazi do rekristalizacije škrobnih zrnaca zbog čega ona postaju teže probavljiva i često, kod onih osjetljivih, mogu prouzročiti osjećaj težine u želucu.

 
Idi na 24sata

Komentari 5

  • mars7 20.04.2024.

    nisam nikada vazno da je topao krumpir ne prevruc

  • Danijela Vučić 20.04.2024.

    Ako je ćušpajz u pitanju, onda sigurno drugi dan podgrijavam najnormalnije! Kako su naši stari radili, pa smo preživjeli. Ja sam dijete 70- tih i živa sam

  • Aye. 19.04.2024.

    Ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare