To je to što me zanima!

Hilton otkrio recept: Keksi s čokoladom kakve niste kušali

Želite li počastiti svoje nepce dozom luksuza, svakako napravite ove odlične kekse koji su toliko ukusni da nećete moći pojesti samo jedan. Recept su otkrili slastičari hotela Hilton
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 recepata za kolače iz 1952. - pite, palačinke, torte, keksi...

- DoubleTree kolačići bili su vrhunac mojih mnogih obiteljskih putovanja dok sam odrastala - prisjetila se Hannah Walhout, urednica magazina o putovanjima 'Travel + Leisure', povremenih uživanja u slatkim delicijama hotela Hilton, posebno u keksima s komadićima čokolade koji se poslužuju topli i uvijek imaju tu finu, gipku teksturu.

Mnoge sladokusce je zanimalo zašto su njihovi keksi toliko ukusni pa je kompanija Hilton otkrila svoj recept za 'DoubleTree Chocolate Chip'.

Pokušajte ove kekse napraviti kod kuće jer ćete tek tada shvatiti da je većina sličnih keksića okusom daleko iza njihovih.

Recept za 26 komada

*šalica od 2,4 dl

SASTOJCI:

  • 230 g maslaca, omekšanog
  • 3/4 šalice plus 1 žlica granuliranog šećera
  • 3/4 šalice svijetlo smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 i 1/4 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/4 žličice svježe iscijeđenog limunovog soka
  • 2 i 1/4 šalice brašna
  • 1/2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 žličica soda bikarbona
  • 1 žličica soli
  • malo cimeta
  • 1 i 3/4 šalice oraha, sjeckanih
  • 2 i 2/3 šalice Nestle Toll House poluslatkog čokoladnog čipsa 

POSTUPAK:

Miksajte maslac, šećer i smeđi šećer na srednjoj brzini oko dvije minute. Dodajte jaja, vaniliju i limunov sok, pa miješajte mikserom na maloj brzini 30 sekundi, a zatim na srednjoj brzini oko dvije minute, ili dok smjesa ne postane pahuljasta.

Smanjite brzinu na laganu pa dodajte brašno, zob, sodu bikarbonu, sol i cimet pa miksajte oko 45 sekundi. Ne pretjerujte sa miksanjem! Uklonite mikser pa umiješajte čokoladni čips i orahe.

Uzimajte smjesu (oko tri žlice tijesta za jedan keks) i oblikujte kekse pa ih slažite na protvan obložen pergamentnim papirom. Neka budu udaljeni pet centimetara jedan od drugoga. Pecite na 150 stupnjeva 20 do 23 minute, ili dok rubovi ne postanu zlatno smeđi, a sredina je još mekana.

Izvadite iz pećnice i hladite ih na protvanu oko jedan sat.

Napomena: Sirove kekse možete zamrznuti, a nema potrebe da ih otapate kada ih odlučite pripremiti, samo zagrijte pećnicu i stavite ih zamrznute na protvan, prenosi Insider.

Pogledajte u videu čovjeka zaduženog za stvaranje slastica u DoubleTree Hiltonu:

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Recept za domaći kvasac koji se radi pomoću naribane jabuke

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 19.04.2020.

    Na Huawei AppGalleryu sam pronasla super Food aplikaciju. Imaju odlicne recepte od Junk fooda do AIP recepata,pa ukoliko i vama treba ideja,probajte :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare