To je to što me zanima!

Hit iz 80-ih: Svi bi XXL gumice, nose ih i mnoge poznate dame

Na našoj sceni modnih detalja ističu se dvije kreativke koje potpisuju raskošne gumice za kosu za male i velike cure, svjetski popularan modni dodatak koji se vratio iz glamuroznih osamdesetih
Vidi originalni članak

Nekad su ih voljele glamurozne dame, u eri bogatstva osamdesetih, a danas su ove gumice hit na kosi ljubiteljica posebnih ukrasa. I jako su velike - XXL modeli su najtraženiji. Od njih je 'hand-made' biznis napravila Katarina Vištica iz Nuštra, sela u srcu Slavonije, koja studira u Osijeku.

- Svoj brend sam započela prošle godine u 8. mjesecu kada sam tražila nešto originalno i ne toliko zastupljeno na hrvatskom tržištu. Gumice šijem sama na 30 godina staroj bakinoj mašini – tumači Katarina te dodaje kako smatra da se originalnošću i upornošću može sve postići.

POGLEDAJTE VIDEO: Torbe od drva dio su održive modne scene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njezine su ‘Gumi_ce’ kreacije šarolike, nose se kao narukvice i ukras u kosi, a od tekstila bira mekane varijante koje čuvaju lasi i sprječavaju pretjerano pucanje kose.

BOJA NA BOJU Color-block trend: Razigrajte osobni stil na jednostavan način

Dugokose cure vole ovakve gumice, upravo radi nježnosti prema kosi.

U sličnom je poslu još jedna Katarina, prezimena Tomić, no ona je ujedno mama te ručno radi i kreacije za djecu. 

PRE-FALL 2021. Kreativac Zuhair Murad vraća na scenu kreacije za crveni tepih

- Poželjela sam ukrase za svoju malu curicu te sam prije 3 godine krenula raditi velike mašne za glavu, koje su ubrzo postale naš zaštitni znak. Nastavili smo prošlo ljeto s XXL gumicama za kosu, radimo ih od najkvalitetnijeg satena – priča Katarina o svom brendu ‘Laurato’, čije fotografije iz sunčanog Splita i Makarske krase njezine profile na društvenim mrežama.

JESEN 2021. Bež i sivo: Billy Reid potpisuje klasičnu kolekciju za nju i njega

Smatra da su gumice idealne ne samo kad želimo ukrasiti kosu i stil, već i u danima kad nemamo vremena za feniranje i slaganje frizure.

- Osim toga imamo i turbane za glavu i još neke modne detalje kao i haljine za mamu i kćer gdje veći izbor pripremamo za ovu sezonu. Ovih dana su nam hit i pletene trenirke za mamu i bebu, tako da je priča našeg brenda zasnovana na modernoj mami – dodaje Katarina.

Ponosna je na činjenicu da su njezine gumice i kreacije već nosile cure poput Ivane Vide, supruge nogometaša, a onda i Antonija Mišura, Hana Hadžiavdagić, Nives Celzijus te brojne Influencerice iz regije.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Dalibor0704 20.02.2021.

    Sudeći po onoj karti svijeta gdje žive dečki sa najvećim, te XXL gumice bi trabali izvoziti u Afriku. Nama je dosta i S, jer su rastezljive.

  • 19.02.2021.

    Iman ih par... Podignu bas lipo stajling kad mi se da taj djir nosit

  • Aliass 19.02.2021.

    Uzas 🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare