Lifestyle

Komentari 8

Hit iz 80-ih: Svi bi XXL gumice, nose ih i mnoge poznate dame

Hit iz 80-ih: Svi bi XXL gumice, nose ih i mnoge poznate dame

Na našoj sceni modnih detalja ističu se dvije kreativke koje potpisuju raskošne gumice za kosu za male i velike cure, svjetski popularan modni dodatak koji se vratio iz glamuroznih osamdesetih

Nekad su ih voljele glamurozne dame, u eri bogatstva osamdesetih, a danas su ove gumice hit na kosi ljubiteljica posebnih ukrasa. I jako su velike - XXL modeli su najtraženiji. Od njih je 'hand-made' biznis napravila Katarina Vištica iz Nuštra, sela u srcu Slavonije, koja studira u Osijeku.

- Svoj brend sam započela prošle godine u 8. mjesecu kada sam tražila nešto originalno i ne toliko zastupljeno na hrvatskom tržištu. Gumice šijem sama na 30 godina staroj bakinoj mašini – tumači Katarina te dodaje kako smatra da se originalnošću i upornošću može sve postići.

POGLEDAJTE VIDEO: Torbe od drva dio su održive modne scene

Njezine su ‘Gumi_ce’ kreacije šarolike, nose se kao narukvice i ukras u kosi, a od tekstila bira mekane varijante koje čuvaju lasi i sprječavaju pretjerano pucanje kose.

Dugokose cure vole ovakve gumice, upravo radi nježnosti prema kosi.

U sličnom je poslu još jedna Katarina, prezimena Tomić, no ona je ujedno mama te ručno radi i kreacije za djecu. 

- Poželjela sam ukrase za svoju malu curicu te sam prije 3 godine krenula raditi velike mašne za glavu, koje su ubrzo postale naš zaštitni znak. Nastavili smo prošlo ljeto s XXL gumicama za kosu, radimo ih od najkvalitetnijeg satena – priča Katarina o svom brendu ‘Laurato’, čije fotografije iz sunčanog Splita i Makarske krase njezine profile na društvenim mrežama.

Smatra da su gumice idealne ne samo kad želimo ukrasiti kosu i stil, već i u danima kad nemamo vremena za feniranje i slaganje frizure.

- Osim toga imamo i turbane za glavu i još neke modne detalje kao i haljine za mamu i kćer gdje veći izbor pripremamo za ovu sezonu. Ovih dana su nam hit i pletene trenirke za mamu i bebu, tako da je priča našeg brenda zasnovana na modernoj mami – dodaje Katarina.

Ponosna je na činjenicu da su njezine gumice i kreacije već nosile cure poput Ivane Vide, supruge nogometaša, a onda i Antonija Mišura, Hana Hadžiavdagić, Nives Celzijus te brojne Influencerice iz regije.

Najčitaniji članci