To je to što me zanima!

Hrvatice iz Wuhana: Svi smo u karanteni, dobro smo, paze nas

Evakuirani hrvatski građani bit će u karanteni 14 blizu Marseillea. Smješteni su u vojnoj bazi s francuskim državljanima, svatko ima svoju sobu, smiju u park, ali ne i izvan ograde
Vidi originalni članak

Sretno smo stigli u karantenu u Francuskoj i svi smo dobro, kaže Margita Pauzin, jedna od četvero Hrvata koji su u nedjelju poslijepodne posebnim francuskim zrakoplovom evakuirani iz Wuhana. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U Wuhanu su bili još jedna studentica te jedan bračni par. U Francusku su stigli s još 250 putnika iz 15 zemalja, a zahvaljujući suradnji hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova s francuskim, odlučeno je da će biti prebačeni u karantenu s francuskim državljanima. Ubrzo su ih prevezli do vojne baze u okolici Marseillea, gdje će provesti 14 dana u karanteni. 

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za sada i dalje ni u jednog od putnika nema sumnjivih simptoma i naznaka da bi mogli biti zaraženi. 

- Smješteni smo u vojnoj bazi, s više malih zgrada. Svatko ima svoju sobu, pa možemo izbjegavati međusobne kontakte, radi što manje mogućnosti za zarazu. Imamo i mali park kojim možemo prošetati. Unutar kompleksa hodamo posve slobodno, jedino ne smijemo izaći izvan ograde - rekla je Margita u kratkoj videosnimci kojom se javila za 24sata iz karantene. 

NOVI POMAK Talijanski znanstvenici izolirali su virus od zaraženog čovjeka

- Svi ovdje jako paze na nas i zdravo se hranimo. Pod kontrolom liječnika bit ćemo 24 sata na dan, a cijelo vrijeme dva puta na dan mjerimo temperaturu i stalno prolazimo preglede - od vađenja krvi pa do pregleda nosa, grla... Tako da ćemo, kad na kraju karantene stignemo kući, moći biti potpuno sigurni da nismo zaraženi nikakvim virusom - kaže Margita, koja je u svoje te u ime ostalih troje naših građana u karanteni zahvalila svima koji su pomogli da se evakuiraju iz Kine, i to baš iz Wuhana, grada u kojem je zaraza izbila i odakle se proširila. 

- Presretni smo i jako zahvalni. Nas četvero smo dobro, nitko nema povišenu temperaturu, posve smo zdravi i sve je u redu. Dolazimo u Hrvatsku tek kad budemo potpuno sigurni da je sve u redu - zaključila je Margita u videoporuci. 

Ona je snimila i sam tijek evakuacije iz Kine, pa se u video koji je već objavljen u medijima može vidjeti da je putnicima i na aerodromu u Wuhanu izmjerena temperatura na čelu, nakon čega je to upisano na kartone koje su nosili oko vrata. 

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

E U

S tim su kartonima oko vrata  ušli u Francusku i na njima se upisuju daljnja mjerenja. 

Svi putnici i djelatnici na aerodromu su nosili su maske, a djelatnici su maramicama brisali svaki komad prtljage, vadeći ih iz kofera i torbi.  

Tim putnicima dokumenti su se pregledavali u posebnom šatoru, radi što manjeg kontakta s drugim putnicima na aerodromu, a tako je bilo i po dolasku u Francusku. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Mthesecond 04.02.2020.

    Lijepe oci ima mala sa slike :)) Podsjeti me na jednu Finkinju sa slicnim pogledom,ocima.. Steta sto ne vidimo cijelo lice :) Mala ako citas drzi se,slusaj upute lijecnika I pozdrav 😃

  • bristolrovers 03.02.2020.

    ideš studirati ili još gore turistički u whuan, pa za taj grad nitko čuo nije do prije par dana, to samo ljevičari mogu turistički posjetiti.

  • Liliana_1 03.02.2020.

    Šta one uopće rade u Kini?! Neki ljudi baš nemaju mira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare