Obavijesti

Lifestyle

Komentari 45

Hrvatice iz Wuhana: Svi smo u karanteni, dobro smo, paze nas

Hrvatice iz Wuhana: Svi smo u karanteni, dobro smo, paze nas
1

Evakuirani hrvatski građani bit će u karanteni 14 blizu Marseillea. Smješteni su u vojnoj bazi s francuskim državljanima, svatko ima svoju sobu, smiju u park, ali ne i izvan ograde

VIDEO

Sretno smo stigli u karantenu u Francuskoj i svi smo dobro, kaže Margita Pauzin, jedna od četvero Hrvata koji su u nedjelju poslijepodne posebnim francuskim zrakoplovom evakuirani iz Wuhana. 

POGLEDAJTE VIDEO:

U Wuhanu su bili još jedna studentica te jedan bračni par. U Francusku su stigli s još 250 putnika iz 15 zemalja, a zahvaljujući suradnji hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova s francuskim, odlučeno je da će biti prebačeni u karantenu s francuskim državljanima. Ubrzo su ih prevezli do vojne baze u okolici Marseillea, gdje će provesti 14 dana u karanteni. 

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

00:09

Za sada i dalje ni u jednog od putnika nema sumnjivih simptoma i naznaka da bi mogli biti zaraženi. 

- Smješteni smo u vojnoj bazi, s više malih zgrada. Svatko ima svoju sobu, pa možemo izbjegavati međusobne kontakte, radi što manje mogućnosti za zarazu. Imamo i mali park kojim možemo prošetati. Unutar kompleksa hodamo posve slobodno, jedino ne smijemo izaći izvan ograde - rekla je Margita u kratkoj videosnimci kojom se javila za 24sata iz karantene. 

Talijanski znanstvenici izolirali su virus od zaraženog čovjeka
Talijanski znanstvenici izolirali su virus od zaraženog čovjeka

- Svi ovdje jako paze na nas i zdravo se hranimo. Pod kontrolom liječnika bit ćemo 24 sata na dan, a cijelo vrijeme dva puta na dan mjerimo temperaturu i stalno prolazimo preglede - od vađenja krvi pa do pregleda nosa, grla... Tako da ćemo, kad na kraju karantene stignemo kući, moći biti potpuno sigurni da nismo zaraženi nikakvim virusom - kaže Margita, koja je u svoje te u ime ostalih troje naših građana u karanteni zahvalila svima koji su pomogli da se evakuiraju iz Kine, i to baš iz Wuhana, grada u kojem je zaraza izbila i odakle se proširila. 

- Presretni smo i jako zahvalni. Nas četvero smo dobro, nitko nema povišenu temperaturu, posve smo zdravi i sve je u redu. Dolazimo u Hrvatsku tek kad budemo potpuno sigurni da je sve u redu - zaključila je Margita u videoporuci. 

Ona je snimila i sam tijek evakuacije iz Kine, pa se u video koji je već objavljen u medijima može vidjeti da je putnicima i na aerodromu u Wuhanu izmjerena temperatura na čelu, nakon čega je to upisano na kartone koje su nosili oko vrata. 

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Hrvatica iz francuske karantene 01:29

S tim su kartonima oko vrata  ušli u Francusku i na njima se upisuju daljnja mjerenja. 

Svi putnici i djelatnici na aerodromu su nosili su maske, a djelatnici su maramicama brisali svaki komad prtljage, vadeći ih iz kofera i torbi.  

Tim putnicima dokumenti su se pregledavali u posebnom šatoru, radi što manjeg kontakta s drugim putnicima na aerodromu, a tako je bilo i po dolasku u Francusku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku