To je to što me zanima!

I kulinarski gafovi mogu se lako spasiti u zadnji čas

Presoljenu juhu spasit će krumpir ili tjestenina, maslinovo ulje pretvara stari kruh u delikatesu, a prezrelo voće može se iskoristiti za sladoled
Vidi originalni članak

Ako vam se tjestenina raskuhala, ostavite je nekoliko minuta u vrlo hladnoj vodi. Zatim je podgrijte u umaku od rajčica pa će od njegove kiseline odmah “živnuti”, odnosno očvrsnuti. Slično postupite i s raskuhanim povrćem. Najprije ga rashladite, onda podgrijte te prije posluživanja poprskajte s malo limunova, limetina ili narančina soka. Ako su vam rezanci ljepljivi, nakon kuhanja ih odmah ocijedite i rashladite. Zagrijte ih u dubokoj tavi, dodajte žlicu maslinova ulja te okrećite.
Maslinovo ulje spašava i zagoreni kruh. Prvo sastružite “crnilo”, premažite kruh uljem, pospite parmezanom i dobit ćete vrlo ukusne bruskete. Kao ni stari kruh, nemojte baciti ni prezrelo voće. Ako se ipak ne može upotrijebiti za salatu, možete ga iskoristiti za slasne smoothieje, sorbete, voćne kaše ili osvježavajuće sladolede. Presoljenu juhu odsolit ćete dodate li joj malo nekuhane tjestenine ili sirovoga krumpira, koje izvadite nakon 15-20 minuta.

Limun na suhu ribu
Ako je riba presuha, prvo je premažite mješavinom limunova soka i maslaca, a zatim je pospite nasjeckanim peršinom, mažuranom ili vrijeskom, koji će joj dati pikantniji okus.


Izgoreni odrezak u salatu ili gulaš
Zagoreni odrezak malo je teže spasiti, no ipak je sve u prezentaciji. Možete ga posuti mljevenim paprom, čilijem u prahu i češnjakom pa ga poslužiti kao “zacrnjenog”. Ili ga narežite te stavite u gulaš ili salatu.

Ocat u presladak kolač

Pretjerate li sa šećerom u kolačima ili drugim slasticama, bit će manje slatki dodate li im žličicu jabučnog octa ili limunova soka. Može pomoći i malo rastopljenog maslaca, maslinova ulja ili žličica kiselog vrhnja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare