To je to što me zanima!

Ideja za finu i zdravu večernju grickalicu: Pomfrit od batata

Batat ogulite i narežite na komade kao za pomfrit. Mješavinom začina pospite batate i pecite ih u pećnici 20-ak minuta, po potrebi okrenite i dopecite. Poslužite uz umak po želji.
Vidi originalni članak

Broj osoba: 2

Priprema: 35 minuta

Sastojci:

1-2 velika batata, malo ulja, 1-2 žlice kukuruznog brašna, 1-2 žlice palente, 1-2 žlice parmezana, žličica crvene paprike, žličica kurkume, žličica soli, malo papra, češnjak u prahu, žličica majčine dušice i/ili origana po želji, pola žličice čilija ili kajenskog papra (ako volite pikantno)

Postupak:

Batat ogulite i narežite na komade kao za pomfrit. Stavite u veću posudu i malo nakapajte uljem da se mješavina začina lakše uhvati. U posebnu posudicu pomiješajte palentu, kukuruzno brašno, crvenu papriku, sol, papar, kurkumu, češnjak u prahu, majčinu dušicu i origano, parmezan i čili da dobijete tu mješavinu.

DANAŠNJI RECEPT Osjetite okuse Meksika uz fantastičan burrito za večeru

Mješavinom začina postupno pospite batate u posudi i na kraju sve dobro pomiješajte da se začini ravnomjerno zalijepe za svaki komad batata. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, lim obložite papirom za pečenje - ne treba ništa mastiti! Pomfrit od batata pecite u pećnici 20-ak minuta, po potrebi okrenite i dopecite. Poslužite uz umak po želji.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare