To je to što me zanima!

Ideja za laganu večeru: Mahune s rajčicama gotove su za tren

Mahune su izrazito zdrave i nutritivno vrijedne namirnice. Ova impresivna hrana pogodna je za mnoga jela, može biti u varivu, u salati ili zapečena s ostalim povrćem
Vidi originalni članak

Sve mahunarke iznimno su zahvalne namirnice. One se mogu pripremati i kao prilog i kao glavno jelo. Najbolji su i najveći izvor proteina u prehrani. Mahuna je izvrsna pripremate li je kao varivo, hladnu salatu ili zapečenu s drugim povrćem. Karakteriziraju ih brojne blagodati za zdravlje.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

JEDNOSTAVNI RECEPT Ideja za brzu večeru: Zapečene lazanje s finim mozzarella sirom

Znak da su mahune svježe je kada lako pucaju, a prije pripreme potrebno ih je očistiti i odrezati im vrhove na oba kraja. Isprobajte praktičan recept za vrlo jednostavno jelo od mahuna i rajčica.

Mahune s rajčicama

  • Sastojci: 500 g mahuna, 3 žlice maslinova ulja, 500 g rajčica, 100 g luka, peršin

RECEPT Ideja za brzu večeru: Špagete s tunom gotove za 10 minuta

  • Priprema: Popržite sitno nasjeckani luk dok ne postane staklast, zatim dodajte očišćene mahune. Poklopite posudu i kuhajte bez dodavanja vode na laganoj vatri do 10 minuta te povremeno protresite jelo. Pripremite rajčice, tako što ćete izvaditi sjemenke iz njih, zatim ih narežite na kockice i dodajte mahunama. Posolite i kuhajte još 15 minuta.

OKUSI I MIRISI STARIH VREMENA Recepti za fina tradicionalna jela 'na žlicu' iz starih kuharica: Lički lonac, krumpir gulaš...

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 05.02.2022.

    Odlicne 👌

Komentiraj...
Vidi sve komentare