Lifestyle

Komentari 2

Ideje što napraviti od ostataka mesa, priloga i kolača te kako ih pravilno čuvati na hladnom

Ideje što napraviti od ostataka mesa, priloga i kolača te kako ih pravilno čuvati na hladnom

Pri spremanju u hladnjak sve što možete poklopite, zatvorite u plastične posude ili zamotajte u aluminijsku foliju. Tako neće poprimiti miris ostale hrane, osušiti se i brzo pokvariti

Obilje blagdanske hrane najčešće se ne može pojesti istog dana. Kako bi potrajala, važno ju je čuvati na pravilan način. Za početak provjerite temperaturu u hladnjaku.

POGLEDAJTE VIDEO: Slastice

Za hranu su najsigurnija od dva do četiri Celzijeva stupnja. Ako se temperatura mijenja i nije stalna, to će utjecati i na svježinu te rok trajanja hrane. Pri spremanju u hladnjak sve što možete poklopite, zatvorite u plastične posude ili zamotajte u aluminijsku foliju. Tako neće poprimiti miris ostale hrane, osušiti se i brzo pokvariti. Posude je bolje držati jednu pokraj druge, a ne jednu na drugoj, kako bi zrak cirkulirao.

Što s ostacima pečenog mesa?

fotolia Dreamstime

Bitno je pravilno rukovanje hranom!

Što napraviti s prilozima i ostacima od kuhanja i pečenja? 

Što i kako sa suhim i kremastim kolačima?

storyeditor/2021-12-13/dreamstime_l_21731180.jpg

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KEREKESH SHOWA NA NAŠEM YOUTUBE KANALU:

Najčitaniji članci