
Pri spremanju u hladnjak sve što možete poklopite, zatvorite u plastične posude ili zamotajte u aluminijsku foliju. Tako neće poprimiti miris ostale hrane, osušiti se i brzo pokvariti
Obilje blagdanske hrane najčešće se ne može pojesti istog dana. Kako bi potrajala, važno ju je čuvati na pravilan način. Za početak provjerite temperaturu u hladnjaku.
POGLEDAJTE VIDEO: Slastice
Za hranu su najsigurnija od dva do četiri Celzijeva stupnja. Ako se temperatura mijenja i nije stalna, to će utjecati i na svježinu te rok trajanja hrane. Pri spremanju u hladnjak sve što možete poklopite, zatvorite u plastične posude ili zamotajte u aluminijsku foliju. Tako neće poprimiti miris ostale hrane, osušiti se i brzo pokvariti. Posude je bolje držati jednu pokraj druge, a ne jednu na drugoj, kako bi zrak cirkulirao.
Što s ostacima pečenog mesa?


Bitno je pravilno rukovanje hranom!

Što napraviti s prilozima i ostacima od kuhanja i pečenja?
Što i kako sa suhim i kremastim kolačima?

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KEREKESH SHOWA NA NAŠEM YOUTUBE KANALU: