To je to što me zanima!

Ideja za super večeru: Okusite Italiju uz špagete carbonara

Špageti (spaghetti) carbonara klasik su tradicionalne talijanske kuhinje koji mnogi obožavaju. Postupak pripreme je jednostavan i brz, ali treba znati neke trikove
Vidi originalni članak

Ako ne želite da umak bude grudast, jaja obavezno izvadite iz hladnjaka i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi. To je prvi korak prema kremastoj carbonari.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

220 g špageta, 25 g pancete, 2 žlice maslinova ulja, 2 jaja, 50 g parmezana (ili odležanog pecorina), svježe naribanog, svježe mljeveni crni papar

KREMASTI UŽITAK Isprobajte dva odlična recepta za ukusni domaći grčki jogurt

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi, prema uputama na pakiranju, da bude al dente. U međuvremenu zagrijte ulje u tavi i pržite pancetu nekoliko minuta, dok komadići ne postanu hrskavi. U velikoj zdjeli lagano umutite jaja s naribanim sirom i paprom. Kad je tjestenina gotova, ocijedite je i dodajte u tavu s pancetom te dobro promiješajte. Maknite je s vatre i ostavite da se malo ohladi. Zatim dodajte smjesu jaja i sira. Sve dobro promiješajte i odmah poslužite.

TOP LJETNI RECEPTI Super recepti za osvježavajuće predjelo: Napravite finu hladnu juhu od rajčica ili češnjaka...

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 07.08.2023.

    super je carbonara

Komentiraj...
Vidi sve komentare