Obavijesti

Lifestyle

Komentari 26

Talijanski kuhar: Ovo je jedini recept za orginalnu carbonaru!

Talijanski kuhar: Ovo je jedini recept za orginalnu carbonaru!
1

Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je savjet  za pripremu autentične carbonare, sa samo pet sastojaka, koju treba pojesti odmah nakon što je spravljena, odnosno prije nego što se ohladi

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U zadnje se vrijeme svađate? Pravilo 5 minuta spasit će vas

Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je za Gourmet Traveller savjet za pripremu tradicionalne carbonare, sa samo pet sastojaka koji ju čine autentičnom. Posebno je naglasio da karbonaru treba pojesti odmah nakon pripreme, dok je još vruća.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Da biste napravili autentičnu cabonaru, Bianchi kaže da će vam trebati jaja (šest žumanjka i tri bjelanjka), 50 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 200 grama sušenog svinjskog obraza (to je delicija u Italiji, ako ne možete nabaviti, može i panceta), sir (25 grama parmezana i 25 grama pecorina) i špageti s (500 grama).

Kultne špagete carbonara obogatite sezonskim povrćem
Kultne špagete carbonara obogatite sezonskim povrćem

Stavite kuhati tjesteninu i pazite da se skuha 'al dente'. 

Narežite slaninu na tanje kockice. Premažite tavicu s malo maslinovog ulja i zagrijte ju na vatri, pa prepecite slaninu dok ne postane hrskava. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vincenzo Ferrauto (@vinci89ferra)

U posudi pomiješajte snijeg od bjelanjaka, žumanjke i sir. Začinite crnim paprom. 

Špagete prebacite u tavicu, pa dodajte smjesu jaja i brzo promiješajte na laganoj vatri da se sve sjedini.

Ako vam karbonara djeluje presuha, uvijek možete dodati malo vode u kojoj se kuhala. Začinite s još malo crnog papra i poslužite, prenosi savjete The Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO (Joško Čagalj Jole) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:44

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima