To je to što me zanima!

Ideja za večeru: Juha od rajčice i slanutka vratit će vam energiju

Želite li pojesti nešto zdravo i lagano, a opet brzo gotovo, pripremite ovu prefinu juhu. Gotova je za otprilike pola sata. Ukoliko nemate povrtni temeljac, ubacite u lonac povrtnu kocku
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • glavica luka - nasjeckati
  • 2 stapke celera - nasjeckati
  • 2 češnja češnjaka - zgnječiti
  • žlica pirea od rajčice
  • 400 g sjeckane rajčice iz konzerve

ZA VEČERU ILI RUČAK Jednostavan recept za pizzu carbonaru koji morate isprobati

  • 400 g slanutka iz konzerve
  • 150 g orzo tjestenine (sitna tjestenina nalik riži)
  • 700 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice pesta od bosiljka
  • sol i papar po ukusu
  • hrskavi kruh - za posluživanje uz juhu

Postupak:

Zagrijte žlicu maslinovog ulja, dodajte luk i celer pa pržite 10 do 15 minuta, ili dok povrće ne omekani. Potom dodajte češnjak i kuhajte još minutu. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke, osim pesta i preostalog maslinovog ulja.

VRLO JE JEDNOSTAVNO Super recept: Napravite domaći somun mekan, ukusan i sočan

Ostavite da malo prokuha na laganoj vatri, 6 do 8 minuta, odnosno dok tjestenina ne omekša. 

Gotovu juhu rasporedite u zdjelice pa u svaku dodajte malo mješavine pesta i maslinovog ulja. Poslužite uz šnite kruha (ispecite ih u pećnici dok ne postanu hrskave), prenosi bbcgoodfood.com.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nap 27.04.2021.

    juha od rajčice je super obozavam ih

Komentiraj...
Vidi sve komentare