Lifestyle

Komentari 5

Jednostavan recept za pizzu carbonaru koji morate isprobati

Jednostavan recept za pizzu carbonaru koji morate isprobati

Ako ste ljubitelj carbonara tjestenine, ovaj jednostavan recept sigurno će vas oduševiti. Većinu sastojaka sigurno već imate kod kuće, a pizzu možete začiniti chilli uljem gotovim za par minuta

Sastojci:

Za chili ulje (opcionalno):

1 i pol žličica mrvljene čili papričice
naribani češanj češnjaka
pola šalice maslinova ulja
četvrtina žličice soli

POGLEDAJTE VIDEO: Godišnje pojede 700 pizza

Za pizzu:

3 šnite rezane slanine (prerezane na pola)
tijesto za pizzu
brašno
šalica nasjeckane mozzarelle
četvrtina šalice svježe naribanog parmezana
jaje
sol
svježe mljeveni crni papar

Postupak:

Za chilli ulje (opcionalno):

Pomiješajte suhe sastojke u zdjeli. Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje na 2 do 3 minute. Dodajte mrvljenu čili papričicu, češnjak i sol. Pomiješajte i ostavite sa strane.

Pizza:

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C i stavite lim za pečenje na sredinu. U velikoj tavi na umjerenoj vatri pecite slaninu dok ne postane malo hrskava. Ostavite je na tanjuru s papirnatim ručnikom. Razvaljajte tijesto u krug i stavite na pobrašnjenu dasku ili nešto što će vam pomoći da je prebacite na lim za pečenje. 

2. Na tijesto ravnomjerno rasporedite mozzarellu i parmezan (osim na sredini gdje je predviđeno mjesto za jaje i oko 2 i pol cm na rubovima gdje će biti kora. Razbacajte prženu slaninu po cijeloj pizzi. 

3. Izvadite vrući lim za pečenje iz pećnice i pažljivo prenesite pripremljenu pizzu na njega. Pecite 9 do 10 minuta, a zatim pažljivo razbijte jaje na sredini. Vratite pizzu u pećnicu na 2 do 3 minute, dok je žumanjak još tekuć. Jaje prethodno začinite solju i paprom, te na gotovu pizzu prelijte čili ulje po želji, piše Delish. 

Najčitaniji članci