To je to što me zanima!

Ideja za večeru: Pastirska pita s mljevenim mesom i pireom

Zdjelu za pečenje premažite maslacem te posložite smjesu od pirjanog mesa i povrća. Prekrijte je pasiranim krumpirom, koji nanesite pomoću slastičarske vrećice...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g mljevene janjetine ili junetine
  • šalica juhe ili goveđeg temeljca
  • 1∕2 luka
  • 2 mrkve
  • 1∕2 šalice graška
  • žlica maslaca
  • 1⁄2 žlice brašna
  • sol
  • papar
  • žlica sitno sjeckanog peršina
  • 600 g krumpira
  • 3 žlice mlijeka
  • 20 g maslaca

Priprema:

Krumpire ogulite i narežite na manje kocke. Stavite u posoljenu hladnu vodu i kuhajte dok krumpir ne omekša, oko 20 minuta. U međuvremenu očistite luk i mrkvu, nasjeckajte i kratko prepržite na ulju. Dodajte grašak, promiješajte te ubacite i mljevenu janjetinu. Začinite solju, paprom i sjeckanim peršinom.

Pirjajte dok meso i povrće ne omekša. Kuhani krumpir ocijedite, dodajte mlijeko i maslac te sve dobro zgnječite pasiralicom za pire. Dublju zdjelu za pečenje premažite maslacem te posložite smjesu od pirjanog mesa i povrća. Prekrijte je pasiranim krumpirom, koji nanesite pomoću slastičarske vrećice s većim otvorom u hrpice.

Zapecite u pećnici na 220°C, dok se pire krumpir ne zarumeni i zapeče.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • muskarac 16.03.2017.

    a to je ta Shepard's pie ...valjda

  • Filomena 14.03.2017.

    više mi paše musaka sa rezanim kiselim kupusom ..

  • PATRICIA 14.03.2017.

    Ne svida mi se.Musaku volim,ali na dobar,stari nacin.

Komentiraj...
Vidi sve komentare