To je to što me zanima!

Ideje za preuređenje: Od paleta do zida, stolića ili dvosjeda

Za efektan i kvalitetan namještaj najbolje je koristiti euro palete standardnih dimenzija od 80x120 cm. Palete možete nabaviti po cijeni od oko 350 kuna
Vidi originalni članak

Ako ste u stisci s novcem, a silno želite osvježiti životni prostor, nabavite kvalitetne palete, razradite ideju i bacite se na posao. 
Euro palete možete nabaviti po cijeni od oko 350 kuna, dok rabljene koštaju znatno manje. Sastoje se od šest drvenih blokova, preko kojih idu čvrste drvene daske pričvršćene čavlima.

Ovisno o tome radite li stol, krevet ili neki manji vrtni namještaj, potrebni su pila, pajser, alat za mjerenje i boja. Kad ste odlučili što točno želite i prikupili sve potrebno za izradu, prvo dobro obradite sve daske kako ne bi bilo oštrih rubova. Ako ste zadovoljni postojećim izgledom, pogotovo ako je riječ o kvalitetnim euro paletama, drvo možete ostaviti u prirodnoj boji.

Druga opcija je bojenje, ovisno o stilu uređenja prostora. Neovisno o kojoj je nijansi riječ, birajte boje na bazi vode jer se izrazito brzo suše i jednostavne su za korištenje, a nakon obavljenog posla ruke i kistove je dovoljno oprati u vodi.

Prednosti namještaja od paleta u odnosu na onaj izrađen od iverice su čvrstoća, stabilnost i dugotrajnost, baš kakve su i same palete. U prilog ide i činjenica da nosivost palete iznosi od tone do tone i pol, pa nema straha od uništavanja namještaja koji ste sami izradili. Drugi plus je da tijekom izrade ne trebate paziti na pretjeranu preciznost. 

  • Stol za dnevnu sobu je lagani zadatak Najjednostavnije je da cijelu paletu postavite kao gornju, radnu ploču i po potrebi stavite dodatne dvije palete. Tako ćete dobiti međuprostor za odlaganje stvari. Drvo premažite lakom za završni sjaj i po želji pričvrstite kotačiće. 
  • Drvo najbolje pristaje bijelim ili sivim zidovima Na prvi pogled mogu djelovati dosadno, ali bijela i siva boja odgovaraju gotovo svakom interijeru, a uskladite li s njima drvene detalje, dobili ste moderan i ugodan dom. 
  • Novi kutak za knjige Zaboravite na tipičan izgled polica za knjige jer vam palete pružaju neograničene mogućnosti, kako dizajna, tako i uklapanja u interijer. Sve što vam treba je idealno mjesto i malo inspiracije za vaš idući pothvat. 
Idi na 24sata

Komentari 29

  • Der Kommissarrr 05.02.2017.

    Još fali parkirani viličar negdje uz krevet

  • Der Kommissarrr 05.02.2017.

    Još fali parkirani viličar negdje uz krevet

  • mimi dee 04.02.2017.

    odvratno, jednostavno odvartno

Komentiraj...
Vidi sve komentare