To je to što me zanima!

Igra sastojcima daje puno drukčiji, a i dalje lagani ručak

Salate od bijelog mesa, ribe i povrća uvijek možete učiniti novim super jelom promijenite li vrste sastojaka, poput drugačijeg povrća ili sira
Vidi originalni članak

Po vrućinama je bolje jesti više manjih, laganijih obroka jer osiguravaju dovoljno energije, a ne umaraju i ne uspavljuju poput obilnih ručkova. Povrće i meso može stajati u hladnjaku do sljedećeg objeda iako se ne preporučuje čuvati ga više od jednog dana. Lagana jela, koja uključuju mnogo povrća, možete uvijek nadopunjivati ili mijenjati uz pokoju promjenu sastojaka pa ćete tako uvijek imati nov ručak. Salatama od povrća i mesa možete dodati svježi kravlji sir, feta ili mozzarellu ili na kriške narezano tvrdo kuhano jaje. Tjestenina u domaćem umaku od rajčice također je lagano jelo koje će osigurati sve potrebne vrste namirnica, a mnogo je ukusnija pripremate li umak sami. Salatama možete dodati i komadiće tune, a izvrsna je i hladna salata od makarona, graška, mrkve, majoneze, vrhnja i jedne jabuke narezane na kockice. Jabuka svojim slatko-kiselim okusom ublažava i uravnotežuje jelo. Kuhana jaja s raznim povrćem i zelenim salatama izvrsna su za popodnevna kratka jela.

GLJIVE OMOTANE SIROM I PEČENE U ŽEMIČKI
Sastojci: 4 veće gljive, 2 žlice maslinova ulja, žličica mediteranskih začina, 4 kriške mekanog sira, 4 žemlje, 6 paprika
Očistite gljive i poprskajte ih uljem. Posolite ih i popaprite te pospite začinima. Na električnoj plati na srednjoj vatri pržite gljive od šest do osam minuta. Maknite ih s vatre i stavite ih u žemlje. Potom žemlje kratko popržite na vatri tek toliko da se sir otopi. U njih stavite nasjeckane paprike, a prema želji ih dodatno začinite majonezom i začinima. Osim paprike, možete narezati na kriške i krastavce i tikvice. Krastavce možete staviti i svježe, a tikvice treba kratko popeći.


TIKVICE I RAJČICE U SLASNOJ LEPINJI
Sastojci: 800 g feta sira narezanog na kocke, 1 tikvica, 1 crveni luk, 4 lepinje ili široke žemlje, 2 rajčice
Sir i tikvice (prerezane na 4 dijela) te nasjeckani luk posolite i popaprite. Tikvice popržite na roštilju ili električnoj plati na štednjaku dok ne omekšaju. Kratko popecite i lepinje i rajčice izrezane na deblje kriške pa maknite s vatre. Potom zagrijte sir na teflonskoj tavi vrlo kratko (tek toliko da omekša). Tikvice izrežite na kockice. Povrće i sir stavite zajedno u zdjelu. Malo pouljite, pospite octom te, po želji, parmezanom. Stavite u lepinju.

SALATA OD BIJELE RIBE I POVRĆA
Sastojci: 700 g bijele ribe, 1 limun, 1 luk, 2 rajčice, 3 paprike, vinski ocat, maslinovo ulje
Limun prepolovite i malo iscijedite, pa stavite u tavu s lukom, začinima prema želji, solju i paprom. Pokrijte vodom. Kuhajte 10 minuta. Dodajte ribu i vatru smanjite na minimum. Nemojte je predugo kuhati. Izvadite i ohladite. Nasjeckanu rajčicu, papriku i začine pomiješajte. Ribi skinite kosti i kožu. Pomiješajte s povrćem. Dodajte ocat i ulje.

BOGATSTVO POVRĆA I GLJIVA
Sastojci: 250 g bukovača, 1 paprika, 1 tikvica, 200 g kukuruza, 2 jaja, sol, papar, ulje
Bukovače izrežite na kockice i stavite pržiti u tavu. Nakon što omekšaju, dodajte im narezanu papriku i tikvice nasjeckane na kockice. Za desetak minuta dodajte kukuruz. Prema potrebi, dodajte malo vode. Pržite dok sokovi iz povrća ne ispare. Umutite dva jaja i prelijte preko smjese. Miješajte dok kajgana s povrćem ne bude gotova.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare