To je to što me zanima!

Inspiracija za outfit: Chic filmovi s večernjom kostimografijom

Filmovi koji obrađuju tematiku blagdana nerijetko donose i veličanstvenu odjeću, naročito oni malo stariji, stoga je dobro prisjetiti se i pritom inspirirati, ako želite ovim danima dati posebno glamurozan štih
Vidi originalni članak

Raskošne haljine, lepršave frizure, smoking krojevi i divan nakit karakteristika su filmova koji donose kostimografiju smještenu u dane blagdana i slavlja.

Metropolitan (1990)

Film Whita Stillmana otkriva blagdanski život grupice bogataša na Manhattanu, a sve skupa ukrašeno je divnim haljinama, odijelima i interijerima u duhu Adventa. 

POGLEDAJTE VIDEO: Inovativan nakit inspiriran zagrebačkim Hendrix mostom potpisuje umjetnik Adriano Nokaj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Divan život (1946)

U filmu glume slavni James Stuart i Donna Reed te je jedan od klasičnih božićnih filmova. Kreacije koje karakteriziraju film su jednako elegantne, dolaze iz vremena ženstvenosti i ultimativne elegancije.

PRE-FALL 2021. Povratak glamura: Fine svilene haljine donose Badgley Mischka

Bijeli Božić (1954)

Komedija s puno glamura i sjaja donosi i kostime jedne od najpoznatijih kostimografkinja Hollywooda pedesetih - kreacije kojima se valja diviti potpisuje Edith Head. 

TRENDOVI ZA 2021. Retro look: nakit u znaku bijelih bisera i diskretne elegancije

Apartman (1960)

Režiju ove uredske komedije potpisuje Billy Wilder, a u glavnim ulogama ovog slavnog filma su Jack Lemmon i Shirley MacLaine koji otkrivaju kako su se ljudi nekada odijevali kada slavlje, ali i za posao. 

UKRASITE JE Bijela košulja kao jedinstveni komad: Stilizirajte je ogrlicama

Srest ćemo se u St. Louisu (1944.)

Vincente Minnelli potpisao je slavni uradak s Judy Garland u glavnoj ulozi, ona i društvo nose divne haljine od bašuna s mašnama u kosi. Kostimografija je pravi stilski dragulj za ljubitelje vintage romantike. Jedna od najpoznatijih scena je ona kada Judy pjeva - Have Yourself a Merry Little Christmas.

LJEPOTA UKRASA Nakit inspiriran arhitekturom: Sklad oblika, dimenzija i boja

Djed Božićnjak (1994)

Radnja je, naravno, božićna te donosi niz šarenih kostima i pregršt crvenih ukrasa, a poslužit će kao odlična inspiracija za kostimirane trenutke za potrebe zabavnih blagdana.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare