To je to što me zanima!

Internet brzina uzrokuje stres koji narušava vaše zdravlje

Bez interneta se teško može živjeti, a oni koji se stresiraju kada im brzina interneta padne trebali bi pripaziti. To uzrokuje stres koji šteti organizmu, povisuje krvni tlak i otkucaje srca
Vidi originalni članak

Stres je tihi ubojica i može biti smrtonosan kao i rak. On u potpunosti narušava zdravlje vašeg organizma te dovodi do povišenja krvnog tlaka i ubrzanih otkucaja srca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mnogi su uzročnici stresa, to mogu biti problemi unutar obitelji ili neki poslovni problemi. Međutim, ono što vas može iznenaditi je činjenica da vam brzina vašeg interneta može uzrokovati puno stresa.

Ljudi provode sve više vremena na internetu, čitaju članke, gledaju video zapise, fotografije i igraju igrice. Sve se to čini zabavno ali ako brzina vašeg interneta uspori tijekom određenih procesa onda gubite užitak i počinjete se živcirati.

OSAM SATI JE IDEALNO Više sna višestruko smanjuje rizik za ozljede mišića i kostiju

Kada se spojite na internet prva očekivanja su da ćete surfati neizmjernom brzinom. Ako se ne ispune ta očekivanja, vaše tijelo počet će se stresirati.

Istraživanje koje je provela telekomunikacijska tvrtka Ericsson navodi kako se otkucaji srca povećavaju za 38% zbog smanjenja  brzine interneta. 

Stres može naštetiti vašem tijelu zbog puno razloga, a neki od njih su: slabljenje imunološkog sustava što pridonosi većem riziku od infekcije i zarazne bolesti, poremećaj menstrualnog ciklusa, povisuje razinu šećera u krvi, stvara tjeskobu koja s vremenom može uzrokovati depresiju, vaše srce više radi što ga čini slabijim, povišen krvni tlak, nesanica i drugo.

BOLJE NAVIKE 80 savjeta za jačanje imuniteta - zaštitite se na najbolji način

Ono najbitnije je da smireno prihvatite ako vam internet brzina uspori. Za većinu stvari nam je potreban internet ali to nije razlog da se zbog njega stresirate i štetite svom zdravlju.

POGLEDAJTE NOVI VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 28.02.2020.

    Nije internet kriv,kriv je operater koji daje uslugu zbog njih se nerviramo.

  • audi 2.0 28.02.2020.

    Ja sam vec jedan notebook razvalio sakom radi brzine neta. Nisam zivcenjak majke mi !

  • Rafo 28.02.2020.

    Do prošle godine (od početka interneta) bio sam na HT-u (T-comu, htnetu...) i u zadnje vrijeme imao jedva 16 Mbps, a kako nemaju namjeru povući optiku do moje zgrade, prešao sam na optiku kod A1. Sada imam oko 80 Mbps i plaćam manje nego sam plaćao HT-u (oko 60% prijašnje cijene) za istu uslugu (internet + fiksni telefon).

Komentiraj...
Vidi sve komentare