To je to što me zanima!

Ispecite češnjak u pećnici okrenut naopako u ramekinu

Češnjak iz pećnice je jednostavan za pripremu - sve što trebate je odrezati vrh, nakapati malo maslinovog ulja, posoliti i zamotati foliju te ispeći. No još je bolje ako ga pečete naopako u posudici
Vidi originalni članak

Za početak, to znači da se ne morate brinuti oko toga hoće li folija zapeti za neki režanj ili se zalijepiti tijekom pečenja. Zapravo, ramekin je savršen jer ne morate brinuti ni o čemu, piše Skillet.

POGLEDAJTE VIDEO: Češnjak pomaže kod glavobolje i poboljšava potenciju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ramekin je mala posuda od keramike, nehrđajućeg čelika ili stakla koja služi za pečenje i posluživanje hrane, a oni koji su probali, kažu da je pečenje češnjaka još jednostavnije nego kad koristite metodu s folijom.

U ovom slučaju ne morate ništa umatati. Odrežite vrh kao što biste i inače učinili, nakapajte maslinovo ulje u ramekin i na njega stavite češnjak s prerezanom stranom prema dolje.

PROMO Snažna kombinacija za obranu od virusa - crni češnjak i moćna vitaminska formula

Pecite uobičajenih 40 minuta do sat vremena, a zatim okrenite i uživajte u prizoru pečenog češnjaka bez folije koja je zapela. Još bolje, ulje na kojem ste pekli češnjak sada je bogato aromama te vam može poslužiti za pripremu salata, u njega možete umakati kruh ili ga koristiti za pripremu jela.

Ako želite istovremeno ispeći više glavica češnjaka, uzmite veću posudu za pećnicu ili čak lim za muffine. Nema potrebe posebno mjeriti količinu ulja jer ga treba taman toliko da jedva prekriva rubove prerezane glavice.

SVE JE POPULARNIJI Crni češnjak postao je hit zbog nježnog okusa i slabije arome

Stavite na ga 200 stupnjeva i pecite dok ne postane mekan, kremast i zlatan na rubovima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • BRestart koalicija 04.01.2021.

    pa ovo je strava! toliko grešaka u tekstu od 10 rečenica da sada jedem knjigu iz 2. razreda OŠ.

Komentiraj...
Vidi sve komentare