To je to što me zanima!

Ispovijest: Imao je 235 kg, sad trči maraton - ovako je uspio...

S 235 kilograma koliko je tad imao, Patricku je svaki mali korak u dijeti, poput zamijene sokova vodom, bio veliko potignuće, a u prvoj je godini izgubio je skoro 50 kg
Vidi originalni članak

Patrick Nicho (33) je još od djetinjstva jeo kad bi god bio tužan i neraspoložen, ali i kad je bio sretan ili kad bi mu bilo dosadno. Jeo je sve što bi mu došlo pod ruku, pa je već na početku srednje škole imao 135 kg, a do kraja 180 kg. Već na prvoj godini studiranja ta brojka se popela do 235 kg. No, u 26. je godini pronašao razlog koji ga je potakao na promjenu - današnju suprugu Evu. 

- Stalno sam sjedio i igrao video igrice. Roditelji su mi pokušali promijeniti loše obrasce hranjenja, napravili su sve što su mogli -ispričao je Patrick, koji kaže da je tad u njegov život došla Eva koja je 'unijela red'.

Ona je sa svojih 135 kg u to vrijeme isto bila pretila i odlučila da je sad pravi trenutak da krene na dijetu i smršavi. 

- Nisam htio biti jedina pretila osoba u vezi pa sam odlučio s njom krenuti na to putovanje. Nisam imao što izgubiti, osim nje. A to nije bila opcija - ispričao je Patrick za Men's Health, a u siječnju 2013. se pridružio svojoj budućoj ženi u borbi protiv kilograma. 

Tako se u siječnju 2013. Patrick pridružio svojoj zaručnici i počeli su zajedno mijenjati svoje loše navike. Počeo je istraživati sve što je mogao o zdravom gubitku težine i smanjenom unosu kalorija. S gotovo 226 kilograma, svaka mala promjena koju je napravio poput pijenja vode umjesto gaziranih sokova, smanjivanje i mijenjanje vrste obroka te hodanje od barem 10.000 koraka dnevno - imala je velik utjecaj.

SPRIJEČITE ZDRAVSTVENE TEGOBE Uskrs bez 'šlaufa': Trikovi uz koje ne treba brinuti o kilama

- Izgubio sam više od 50 kila te prve godine i postao bolja verzija od sebe - s velikom željom da postanem bolji i bolji - kaže on.

Nakon što je izgubio prvih 50 kilograma, Patrick je odlučio da je vrijeme da se još aktivnije pridruži lokalnoj teretani.

- Radio sam noćnu, treću, smjenu, što je značilo radno vrijeme od 11 navečer do 7 ujutro i to je jako otežalo moju odluku da počnem zdravo živjeti. Postalo je iznimno teško naći vremena za spavanje, zdravu prehranu i vježbanje u teretani.

Ustrajao je i iduće godine izgubio još 30-ak kilograma. A kako je kilograme gubio skupa s Evom, trebalo je paziti i da se njihova povezanost putem ne izgubi.

'JAKO SE SRAMIM' 'Ne želim poslati dijete u vrtić da ju ne vrijeđaju zbog mene...'

Tad smo već bili u braku i zajedno smo hodali i mršavjeli dosta, ali smo se oboje morali naučiti živjeti u drugim tijelima i s drugačijim navikama.

- Kao mladi bračni par, zajedno smo brzo gubili puno kila što je značilo da se mijenjamo fizički, ali i kao ljudi - psihički. Morali smo ponovno otkriti sebe i obnoviti naš odnos kako ne bi izgubili jedno drugo na ovom putovanju prema boljim verzijama sebe - rekao je.

Srećom po Nicha, njegova žena mu je uvijek bila velika potpora. Do 2019. godine, Patrick je izgubio nevjerojatnih 126 kilograma i pao na težinu od 109 kilograma. 

- Nema riječi kojima bih mogao opisati kako se sada osjećam. Sve je to novo i nepoznato za mene i uživam u svakom trenutku - kaže Patrick.

Srećom po njega, na Evu se uvijek mogao osloniti, a do danas je uz njenu pomoć izgubio nevjerojatnih 130 kilograma. Danas je i redoviti član teretane, ali i trkaćeg tima Missing Chins Running Club. 

- Odlučite što u životu želite i prestanite s izlikama - poručio je Patrick svima koji žele mijenjati stil života i loše navike zamijeniti zdravima.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Paleontolog 20.04.2019.

    Kapa do poda! Svaka cast!

  • makiz 20.04.2019.

    Ti poznas svih 320 miliona amera?!?

  • mr.perfected 20.04.2019.

    Amerikancu nikad, ali nikad ne smiješ reć da nešto ne može. Jer će tad napravit ne to za što mu govoriš da ne može nego to x2, Najuporniji narod na svijetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare