To je to što me zanima!

Ispovijesti Hrvata o pobjedi nad rakom: Pregled nas je spasio, želimo uživati u svakom danu

Marija već 15 godina živi sa stomom. Dado je obolio od kronične limfocitne leukemije, a Bariši Non-Hodgkinov limfom probio je mjehur. Ela iz Pule pobijedila je rak gušterače
Vidi originalni članak

Da ranije nisam imala problema s hemoroidima i da zbog toga nisam svake tri do četiri godine odlazila na redovite kontrole kod proktologa, rak debelog crijeva ne bih otkrila na vrijeme jer nisam imala baš nikakvih simptoma. Punih deset godina zbog ničeg drugog nisam bila kod doktora. No kad je moj liječnik na pregledu 20. veljače 2008. godine rekao da se hitno moram javiti kirurgu, znala sam da nije bezazleno, kaže Marija Banjad, predsjednica zagrebačkog ILCO društva, koje okuplja ljude operirane od raka debelog crijeva koji imaju stomu. Ona sa stomom živi već 15 godina i bez zadrške kaže da danas u nekim segmentima uživa u životu i bolje nego nekad.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • Leta Semoa 24.02.2023.

    Iz vlastitog iskustva... Kad se tako smrtno razboliš i kontra svim šansama preživiš, iako su ti doktori davali 0.00% šanse za preživljavanje, samo jedno vrijeme si presretan da si preživio, unatoč teškim posljedicama koje su ti ostale. No taj osjećaj brzo prođe, barem kod mene. I onda ti se više ne da živjeti, misliš si samo da kad te bu dragi Bog uzeo k sebi. Nisam sretan da sam preživio!

Komentiraj...
Vidi sve komentare