To je to što me zanima!

Isprobajte: Kuhar otkrio tajni sastojak za savršenu kajganu

Jedna žličica tog tajnog sastojka promijenit će teksturu kajgane, tvrdi slavni kuhar Alton Brown te dodaje kako se treba držati i savjeta da se kajgana priprema polako, na laganoj temperaturi
Vidi originalni članak

Ima onih koji tvrde da je najukusnija kajgana iz tave, dok drugi favoriziraju onu iz mikrovalne pećnice, no vrhunski kuhar i TV zvijezda Alton Brown kaže kako svim tim metodama pripreme nedostaje jedan tajni sastojak da bi kajgana bila zaista savršena: žličica majoneze i vode prije nego jaja istučete. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo zašto su jaja važna u prehrani

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Budući da je kajgana u osnovi emulzija, zašto njenu teksturu ne bismo pojačali drugom emulzijom - pojašnjava te dodaje da je dovoljna jedna čajna žličica majoneze i isto toliko vode, jer je majoneza tu samo kao 'začin' koji će jajima dati 'svilenkastu teksturu. I neće im promijeniti okus. 

Još je popularni Gordon Ramsey dao ključan savjet za pripremu dobre kajgane, kaže Brown - tajna je u temperaturi pripreme. 

- Tajna je u tome da ih kuhate sporije nego ikad, tako da ih nekoliko puta stavite na vatru i maknete s nje, prije nego se smjesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvijek trebala biti pomalo tekuća. Dakle, trebaju izgledati pomalo nedovršeno - pojašnjava kuhar, a prenosi The Mirror.  

Idi na 24sata

Komentari 25

  • The revenant 17.02.2021.

    Ja bas voli kontra ovog,, fini prepecenu luk, sir, malo speka i rock'n'roll.. Do vecere nist..

  • mimara 14.02.2021.

    kajgana je kajgana te ako jos ubacis malo speka ili prsuta,za prste polizat

  • jabuka5 26.01.2021.

    ova kajgana je ..gladna , uz nju malo slaninice ili kobase , onda da

Komentiraj...
Vidi sve komentare