Lifestyle

Komentari 25

Isprobajte: Kuhar otkrio tajni sastojak za savršenu kajganu

Isprobajte: Kuhar otkrio tajni sastojak za savršenu kajganu

Jedna žličica tog tajnog sastojka promijenit će teksturu kajgane, tvrdi slavni kuhar Alton Brown te dodaje kako se treba držati i savjeta da se kajgana priprema polako, na laganoj temperaturi

Ima onih koji tvrde da je najukusnija kajgana iz tave, dok drugi favoriziraju onu iz mikrovalne pećnice, no vrhunski kuhar i TV zvijezda Alton Brown kaže kako svim tim metodama pripreme nedostaje jedan tajni sastojak da bi kajgana bila zaista savršena: žličica majoneze i vode prije nego jaja istučete. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo zašto su jaja važna u prehrani

- Budući da je kajgana u osnovi emulzija, zašto njenu teksturu ne bismo pojačali drugom emulzijom - pojašnjava te dodaje da je dovoljna jedna čajna žličica majoneze i isto toliko vode, jer je majoneza tu samo kao 'začin' koji će jajima dati 'svilenkastu teksturu. I neće im promijeniti okus. 

Još je popularni Gordon Ramsey dao ključan savjet za pripremu dobre kajgane, kaže Brown - tajna je u temperaturi pripreme. 

- Tajna je u tome da ih kuhate sporije nego ikad, tako da ih nekoliko puta stavite na vatru i maknete s nje, prije nego se smjesa do kraja zgusne. Tekstura bi uvijek trebala biti pomalo tekuća. Dakle, trebaju izgledati pomalo nedovršeno - pojašnjava kuhar, a prenosi The Mirror.  

Najčitaniji članci