To je to što me zanima!

Isprobajte recept za fini seljački kruh koji će se topiti u ustima

Bitno je smjesu mijesiti sve dok ona ne postane glatka pa je ostavite prekrivenu da se diže sat vremena. Tijesto izvadite, oblikujte kruh pa prebacite na lim na koji ste prosuli brašno
Vidi originalni članak

Nekada davno kruh se nije s rezao već trgao rukama. Bio je vrlo cijenjen jer su ga ljudi smatrali darom Božjim i grijeh je bilo bacati ga. Pokloniti nekome komad kruha smatralo se odrazom gostoljubivosti, prijateljstva i ljubavi. Napravite i vi fini domaći kruh pa njime počastite drage ljude.

 POGLEDAJTE VIDEO: Fini kruh bake Marije 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Recept za seljački kruh

Kako biste napravili seljački kruh, pomiješajte u zdjeli 300 g glatkog bijelog brašna, 300 g crnog brašna, žlicu šećera i 2 žličice soli. Tome dodajte jedan suhi kvasac i 400 ml mlake vode.

Mijesite dok smjesa ne postane glatka pa ga ostavite prekrivenog da se diže sat vremena. Tijesto izvadite, oblikujte kruh pa prebacite na lim na koji ste prosuli brašno.

RECEPT DANA Naan - indijski kruh iz tave lako se priprema, a okus je odličan

Neka se tamo diže još sat vremena pa ga premažite vodom i pecite 15 minuta na 220 pa 40 minuta na 200 stupnjeva. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lokal patriota 22.03.2024.

    Ovaj na slici nema ni C  od crnog brašna, izgleda kao kukuruzni :D

  • kaius 22.03.2024.

    nekada davno,nije ga bilo toliko pa je bio cijenjen na taj način.

  • mars7 21.03.2024.

    dobar kruh

Komentiraj...
Vidi sve komentare