Emily Arnold je podijelila jednostavan trik za zatvaranje vrećice od kruha ili tosta koji je ubrzo postao viralan na TikToku. Uz njezin trik ne trebaju vam nikakve kvačice, žičice ili gumice
Nema smisla kupovati kruh, ostaviti ga da se stvrdne, baciti pa kupiti novi. Osvježite tvrdi kruh na jednostavan način i uživajte u hrskavoj korici i mekanoj sredini, kao da je sad došao iz pekare
Mnogi su se tijekom 2021. odvažili na uzgoj dmaće kvasa i kiselog tijesta od njega, ili na uzgoj nekih namirnica na balkonu - riječ je o zdravim trendovima koje vrijedi ponijeti u 2021. godinu
Meso dolazi iz okolice Križevaca i potkalničkog kraja. Sto posto je domaće, hrskavo i slasno, ni preslano, ni premasno, a dolazi od naših vrijednih poljoprivrednika kojih ima sve manje
Ako je kruh vaš omiljeno dodatak uz svako jelo, no brinete zbog 'viška' kalorija koje tako unosite, stručnjaci savjetuju jedan trik kojim ćete jednostavne ugljikohidrate u njemu pretvoriti u one zdravije, 'rezistentne'
Nije tajna da je zaista teško ispeći savršeni kruh. Ako ste pogriješili u samo jednom koraku, dobit ćete štrucu koja se nije dignula, tvrda je ili premekana u sredini
Gluten je zdrava sastavnica prehrane i nalazi se u cjelovitim žitaricama bogatim vlaknima. Samo ljudi sa zdravstvenim tegobama trebali bi ga izbjegavati jer im može naštetiti
Ako volite banana kruh, onda ćete sigurno zavoljeti i njegovu vegansku, zdraviju verziju. Recept je vrlo jednostavan, djeca će ga obožavati, a rapsodija okusa vam je definitivno zagarantirana
Kruh od kiselog tijesta vlažan je, mekan, s posebno hrskavom korom. Ostaje svjež puno dulje od kupovnog, a upravo ono što mu daje sve ove karakteristike je početna kultura ili kvas od svježeg voća
Ako volite jesti banana kruh, onda će vam se sigurno svidjeti i kruh od tikvica i banana zajedno. Ovakav kruh idealan je za one koji ne podnose gluten, a i lako se priprema
Zovu ga još i keto ili proteinski kruh jer ne sadrži ugljiikohidrate, a recept je poprilično jednostavan. Okušajte se u pripremi najnovijeg viralnog hita koji ne samo da je ukusan, već i super izgleda u duginim bojama
Prije nego umijesite tijesto, pomiješajte kvasac s malo šećera i vode i nakon 5 do 10 minuta provjerite je li se počeo dizati i stvaraju li se mjehurići koji će tijestu dati potrebnu prhkost
Norveška je najskuplja članica EU, te su njihove cijene - 60 posto iznad prosjeka, no iznad prosjeka su im i zarade dok Njemačka ima oko jedan posto jeftiniji kruh i žitarice od Hrvatske
Bitno je koliko ga jedete, s čim i koji kruh jedete. Pekarski proizvodi usporavaju probavne procese, a ono što je najvažnije je kontekst prehrane, objasnio je nutricionist Nenad Bratković
Pizza majstori iz američkog multinacionalnog lanca pizzerija Domino's otkrili su trik kako brzo podgrijati pizzu u mikrovalnoj pećnici da korica ostane ukusna i hrskava
Jedna mama otkrila je na Facebooku super trik za to kako da vam kruh postane ponovno kao svjež. Namočite ga vodom i stavite u pećnicu. Kruh će, kako je napisala mama, biti kao iz pekare
Tanki sloj pare 'obavija' kruh i lagano mu grije površinu, zadržavajući pritom njegovu vlažnost i okus, a prije pečenja se u vrh tostera doda žličica vode
Da, točno je. Postoji recept za kruh s Nutelom. Priprema je izuzetno jednostavna, a jedini teži dio je čekanje 45 minuta do sat da se kruh ispeče kako biste mogli u njemu uživati
Kosa mi je sve duža pa se polako uvlačim u hipsterski svijet. Pritom sam našao nešto zanimljivo u tijestu s kvasom, rekao je glumac Jake Gyllenhaal
Počela je kopirati klasične francuske tehnike za iscrtavanje tijesta. Sada inspiraciju traži u prirodi te joj površina tijesta često izgleda kao raskošan vrt