To je to što me zanima!

To nama treba! Dizajnirali stol za kojim se radi u ležećoj pozi

Inovativan dizajn čija cijena iznosti 50 tisuća kuna zvuči kao ostvarenje sna za uredske radnike kojima je dosta jedne te iste poze, a navodno povećava produktivnost
Vidi originalni članak

Djeluje kao zubarski stolac, no zapravo je zanimljiva instalacija stolca i uredskog stola čija se pozicija jednostavno pomiče, pa omogućuje i rad u ležećem položaju, piše Daily Mail. Tvrtka Altwork iz San Francisca pokušava uvjeriti uredske radnike da počnu raditi, a pritom odmarati.

Stol uključuje ugrađene utičnice i opcionalno 40-kilogramsko opružno kućište kako bi održali teže računalne zaslone na mjestu. Prema Altworku, radna leđima poboljšava cirkulaciju, što može doprinijeti minimiziranju tjelesnih tegoba i povećanju produktivnosti.

NOVI POČETAK Razmišljate o promjeni posla? Tada obavezno pročitajte ovo

Oslobođen nemirne smetnje koju donosi beskrajno sjedenje ili stajanje - nemirne noge, nikad ravna kralježnica - mozak se odjednom čini sposobnijim za posao na ekranu, jedan je od komentara.

Ipak, potrebno je nekoliko minuta da bi se čovjek priviknuo na neobičan položaj, prije nego počne uviđati njegove prednosti, dok rad u standardnom sjedećem položaju s nogama pod kutom od 90 stupnjeva ometa protok krvi. 

Dok ležite s otvorenim nogama i trupom pod uglom od 135 stupnjeva, krv se može slobodnije kretati kroz vaše tijelo.

O-OO-OOOOH! Ovisnica je: Ne može prestati masturbirati, najviše na poslu

Jedan eksperiment, koji je organizirao psiholog Nacionalnog sveučilišta Australije Darren Lipnicki, sugerirao je da postoje stvarne biokemijske koristi od rada na leđima.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare