To je to što me zanima!

Ivana iz Zagvozda peče domaći kruh: 'Iz komina je najbolji, a stavlja se na listove raštike'

Koliko god sam ih ispekla, a nisam mali broj jer prijatelji i susjedi uvijek traže, svaki put je onaj trenutak kad podižem cripnju sa ispečenog kruha za mene nešto neprocjenljivo, kaže Ivana
Vidi originalni članak

Nekad su ga naše bake i majke u Dalmatinskoj zagori pekle svakodnevno na tradicionalan način sa puno ljubavi i umijeća. Danas su, nažalost ostale tek rijetke žene koje su umijeće spravljanja domaćeg kruha ispod cripnje na otvorenom ognjištu naučile i otrgnule od zaborava. Najlakše je kaže nam naša sugovornica Ivana Čagalj iz zagvoškog zaseoka Alagići otići u trgovinu i kupiti kruh.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare