To je to što me zanima!

Iz kuće duhova u Italiji dopire zvuk klavira, iako nikoga nema

Sagradio ju je grof Felix De Vecchia no u njoj nije živio sretno. Grof je 1862. pronašao svoju suprugu brutalno ubijenu, a kćer mu je netragom nestala. Bio je toliko očajan da se iste godine ubio
Vidi originalni članak

Istočno od jezera Como, u šumovitim planinama Italije, u blizini Milana, nalazi se jeziva Villa De Vecchi. Zovu je kućom duhova i vještica. 

Sagradio ju je grof Felix De Vecchia između 1854. i 1857. godine kao svoju ljetnu rezidenciju, uz pomoć arhitekta Alessandra Sidolia. Samo par godina od početka radova, u kući se dogodio niz tragedija.

Najprije je arhitekt umro godinu dana prije završetka gradnje, nije spomenuto kako. Zatim je 1862. godine grof pronašao svoju suprugu brutalno ubijenu u vili, a kćer mu je netragom nestala. Grof je bio toliko očajan da se iste godine ubio. 

Vilu je naslijedio Felixov brat Biago čija je obitelj u njoj živjela do Drugog svjetskog rata nakon čega su je napustili. Navodno je 20-ih godina u njoj nekoliko noći boravio okultist Aleister Crowley. Velebno zdanje smješteno usred parka velikog 130.000 četvornih metara, mijenjalo je vlasnike do 1960. godine i od tada je sablasno prazno.

Kuća je od tada propadala, a svoj danak napravili su i vandali. Na glasu je kao mjesto ritualnih orgija, žrtvovanja životinja i ljudi, samoubojstava i ubojstava iz kojih se skrivaju sljedbenici okultista Aleistera Crowleya.

U kući postoji veliki klavir koji je kasnije devastiran, no stanovnici obližnjih sela kažu kako znaju čuti zvukove klavira iako u kući nema nikoga.

Zanimljiva činjenica o toj sablasnoj građevini je i to što je 2002. godine lavina zatrpala obližnje kuće, no vila je ostala netaknuta. 

Nedavno se dio kata kuće, na kojem je stajala jedna žena, urušio. Nije spomenuto je li ostala živa, otkriva portal atlasobscura.com.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • covjek_lutalica 04.11.2017.

    Mozda neko ku*cu sviri

  • c.r.o.c.o.p. 04.11.2017.

    Svira Mujo klavir. Dodje Haso i pita ga:-Kako bolan mozes svirati kad ti je juce umrla Fata?!-Ne sekiraj se ti za to, sviram ja samo na crnim tipkama!

  • sokodhmelja 04.11.2017.

    Iz moga dupeta se takodjer cuje svirka, a nigdje klavira....

Komentiraj...
Vidi sve komentare