Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Iz kuće duhova u Italiji dopire zvuk klavira, iako nikoga nema

Sagradio ju je grof Felix De Vecchia no u njoj nije živio sretno. Grof je 1862. pronašao svoju suprugu brutalno ubijenu, a kćer mu je netragom nestala. Bio je toliko očajan da se iste godine ubio

VIDEO

Istočno od jezera Como, u šumovitim planinama Italije, u blizini Milana, nalazi se jeziva Villa De Vecchi. Zovu je kućom duhova i vještica. 

Sagradio ju je grof Felix De Vecchia između 1854. i 1857. godine kao svoju ljetnu rezidenciju, uz pomoć arhitekta Alessandra Sidolia. Samo par godina od početka radova, u kući se dogodio niz tragedija.

Najprije je arhitekt umro godinu dana prije završetka gradnje, nije spomenuto kako. Zatim je 1862. godine grof pronašao svoju suprugu brutalno ubijenu u vili, a kćer mu je netragom nestala. Grof je bio toliko očajan da se iste godine ubio. 

Vilu je naslijedio Felixov brat Biago čija je obitelj u njoj živjela do Drugog svjetskog rata nakon čega su je napustili. Navodno je 20-ih godina u njoj nekoliko noći boravio okultist Aleister Crowley. Velebno zdanje smješteno usred parka velikog 130.000 četvornih metara, mijenjalo je vlasnike do 1960. godine i od tada je sablasno prazno.

Kuća je od tada propadala, a svoj danak napravili su i vandali. Na glasu je kao mjesto ritualnih orgija, žrtvovanja životinja i ljudi, samoubojstava i ubojstava iz kojih se skrivaju sljedbenici okultista Aleistera Crowleya.

U kući postoji veliki klavir koji je kasnije devastiran, no stanovnici obližnjih sela kažu kako znaju čuti zvukove klavira iako u kući nema nikoga.

Zanimljiva činjenica o toj sablasnoj građevini je i to što je 2002. godine lavina zatrpala obližnje kuće, no vila je ostala netaknuta. 

Nedavno se dio kata kuće, na kojem je stajala jedna žena, urušio. Nije spomenuto je li ostala živa, otkriva portal atlasobscura.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje