To je to što me zanima!

Iza vaše najdraže životinje skrivaju se i vaši prioriteti

Biranjem skupine i omiljene životinje čovjek može razotkriti koje su mu najveće vrijednosti, ali i što ga zapravo pokreće u svakom području života
Vidi originalni članak

Od basni pa do suvremenijih djela svjetske književnosti, poput “Životinjske farme” Georgea Orwella, mačke predstavljaju tajanstvenost i proračunatost, psi odanost, konji radišnost, ovce lakovjernost i glupost...
U kineskoj kulturi životinje imaju važno simboličko značenje, pa svaka godina ima svoju životinju iz kineskog zodijaka. Tako je 2010. godina tigra, koji je simbol hrabrih, dinamičnih i nepredvidljivih emotivaca. I u snovima životinje imaju važnu ulogu - najčešće predstavljaju potisnute nagone i želje. Ako u snu čovjek vidi životinju koja radi nešto negativno, to je najčešće preslika njegova lošeg ponašanja koje si ne može priznati pa mu je lakše projicirati ga na životinju.
Nakon što ste promotrili skupine životinja, u svakoj odaberite onu koja u vama izaziva najpozitivnije asocijacije i emocije.
Tako ćete doznati koje vas životinje najbolje opisuju. Zatim poredajte cijele skupine s obzirom na to koje vam se najviše sviđaju.

Analiza odabira skupine životinja
Svaka skupina predstavlja vaše prioritete. Primjerice, ako vam je najdraža skupina B, onda vam je prijateljstvo najvažnija stavka u životu. Ako se, primjerice, odlučite za skupinu D, onda vam je obitelj ipak bitnija.
Neke životinje istodobno predstavljaju nekoliko različitih osobina i imaju mnoštvo simboličkih značenja. Primjerice, puma može simbolizirati i moć i vodstvo. Zbog toga je svaka skupina predstavljena trima životinjama, umjesto jednom, koje su povezane sličnim karakteristikama kako bi se realnije procijenile vaše sklonosti.
Svaka životinja simbolizira neku karakternu crtu.
Grupa A
jelen: snaga
tigar: moć
puma: vodstvo
Grupa B
pas: suradništvo
vjeverica: društvenost
vuk: vjernost
Grupa C
mrav: karijera
pčela: rad
dabar: vještina
Grupa D
jazavac: brižnost
srna: suosjećajnost
bubamara: povjerenje
Grupa E
koza: požuda
mačka: senzualnost
pijetao: strast

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare