To je to što me zanima!

Izaberite ljetni puder: Važna je tekstura, neka bude što lakša

Nosimo ga svakodnevno, jer podloga je osnova svake šminke. Iako, ponekad se čini da je najvažnije izabrati onaj koji se praktički ne vidi, kako se ne bi preko dana 'rastopio'
Vidi originalni članak

Make-up navečer treba skinuti s lica, maknuti tragove svega, a ponajprije pudera. Time ćemo otvoriti pore i u potpunosti ih osloboditi od šminke, za koju je idealno da bude što lakša.

Jedan od prvih uvjeta za dobar puder je - njegova prozračnost. Danas mnogi make-up brendovi donose opcije super light teksture, predlažu ih upravo za toplije dane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nijansa je također jednako važna, isprobajte je na suncu, odnosno vani, jer lampe u drogerijama i parfumerijama nerijetko imaju drugačiji ton. Na kraju završimo s kupnjom krive nijanse, previše je crvena, roza ili žuta. Ovdje je ključan pod-ton, jer je puder proziran te se naziru sve one plavičaste ili maslinaste nijanse kože - to je uglavnom razlika između plavuša i brineta. Tako dijelimo svijet šminke - za hladne ili tople tonove.

NEKOLIKO FAZA NJEGE Kućna pedikura: Jako je važno stopalima posvetiti pažnju i radi zdravlja, a ne samo estetike

Za ljetne mjesece, važno je odabrati puder koji je lagan na koži i omogućava joj da diše. Teški ili masni puderi mogu izazvati začepljenje pora i izazvati neželjene reakcije na suncu.

Ako koristite teške pudere za akne, sada je vrijeme da ih ostavite sa strane jer se koža na visokim temperaturama ponaša drugačije.

I zaštita je važna - danas mnogi puderi imaju SPF, birajte onaj koji vam odgovara. Potamnit ćemo i na usputnoj šetnji kroz grad, to valja zapamtiti.

RAZNE BOJE Manikure inspirirane leptirima: Kreativnost za romantičan štih

Ako imate masnu kožu ili se ona pretjerano sjaji, opcija je matirajući puder. Smanjit će sjaj i dati licu zdravi efekt.

Morske varijante donose nam puder s vodootpornim svojstvima, iako su takvi idealni i za vjenčanja te slične cjelodnevne prigode.

NE VOLI DA GA NAZIVAJU MLADIM Ima 57 godina, a izgleda kao da mu je 20: Ovo je njegova tajna

Provjerite na samoj bočici - je li taj puder namijenjen suhoj, masnoj ili mješovitoj koži. Za one koji nisu sigurni, tu su tekuće formule koje hidratiziraju.

Osim tekućeg, traženi su i puderi u kamenu, odnosno suhi. S njima treba lagano jer se mogu nataložiti na licu te dati dojam starosti. Ipak, tekući su najbolji jer imitiraju teksturu kože te se najbolje stapaju s njom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare