To je to što me zanima!

Izumili čokoladu s upola manje masnoća, a jednako ukusnu

Kakao maslac i mliječne masnoće zamijenio je voćni sok iz brusnica, naranče i jabuka, a ta se tehnologija može koristiti u izradi tamnih, mliječnih i bijelih čokolada
Vidi originalni članak

Čokolada s voćnim sokom zdrava je alternativa običnoj čokoladi, a osim što je zdravija za organizam, nema toliko poguban utjecaj na liniju, tvrde kemičari sa Sveučilišta Warwick. Oni su izumili čokoladu koja sadrži 50 posto manje mliječnih masnoća i kakao maslaca, a umjesto njih koristi sok jabuke, naranče i brusnica, piše Daily Mail.

Iako su i prije postojale zamjene za masnoće u čokoladi, njihov okus nije ni približno odgovarao pravoj čokoladi.

- Uspjeli smo stvoriti ukusnu i zdravu čokoladu. Na prvi dojam još se uvijek osjeti pomalo voćni okus, no vjerujem da to možemo ublažiti korištenjem vitamina C i vode - rekao je voditelj studije, dr. Stefan Bon.

Tehnologija njegovog tima može se koristiti u izradi tamne, mliječne kao i bijele čokolade, a on se nada da će prehrambena industrija prihvatiti moguće "zdravije" inovacije u procesu proizvodnje.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • miladraga 10.04.2013.

    Sve te "light" stvari su s..nje! Ili pravo, ili ništa - nema napola!

  • BifidusNaturalis 09.04.2013.

    Čokolada koja ne sadrži kakaov maslac? I po čemu je to onda čokolada? To je ista stvar i ko "odresci" od soje i ostale bolesne kemije! Koliko god te famozne masnoće iz čokolade bile nezdrave, još uvijek su zdravije od kemije i idiotarija koje izmišljaju debeli Ameri koji pametuju cijeloj planeti o zdravoj prehrani, a najdeblja i najzatrovanija su nacija na svijetu.

  • radislav 09.04.2013.

    ja mislio oni izmislili da se cokolada ne moze pojesti kada je kupis vise ne trebas da kupujes a mozes da jedes koliko hoces

Komentiraj...
Vidi sve komentare