To je to što me zanima!

Ja sam cura koja na život gleda samo s pozitivne strane

Osječka glumica koja nam se predstavila u seriji "Tajne", Katarina Baban (25) otkriva što misli o ljubavi, optimizmu i vremenu kojeg ima premalo da bi se živcirala
Vidi originalni članak

Osječku glumicu Katarinu Baban (25) šira je publika upoznala u seriji “Tajne” gdje je glumila negativku Valentinu. Premda joj je to prva velika televizijska uloga, odlično se snašla, a te će se serije, kaže, uvijek sjećati po prijateljskoj atmosferi koja je vladala na snimanju i jutarnjim ženskim razgovorima u šminki. A kad je o tajnama riječ... 


- Kao dijete imala sam svoje male tajne. Ako je riječ o bliskim ljudima, prijateljima, njihovu tajnu, recimo, mogu sa sobom ponijeti u grob, ali ako je riječ o nekim trivijalnim stvarima, glupostima koje pritom znaju još neki ljudi, takve stvari volim prepričavati dalje - kaže kroz smijeh. Ona će svoje tajne danas povjeriti samo najboljim prijateljicama. Kao klinka je guštala u španjolskim sapunicama a s posebnim guštom je pratila seriju “Otimačica”.


- Sve sam glumice španjolskih sapunica znala, pratila sve o njima. Hrvatske sapunice nikad nisam gledala i nisam imala nikakve predrasude o njima. Smatram da ako s ljubavlju i predano radiš svoj posao, možeš ga kvalitetno odraditi, bilo da je riječ o filmu, sapunici, predstavi - tvrdi. 

Nakon završetka serije posvetila se radu na dječjoj predstavi “Herkul” u Puli, u teatru Naranča te probama za predstavu koju radi s prijateljicom. Nikad se ne odmara jer joj, kaže, posao nikad ne donosi stres, nego samo zadovoljstvo i radost.

 
- Ne trebaju mi nikakvi posebni ispušni ventili. Slobodno vrijeme najviše volim provesti s prijateljima i dečkom. Nisam tip koji se voli osamiti, jako volim društvo i to me najviše opušta - ispričala je. Gluma je, otkriva, oduvijek bila dio nje.


- Kao mala sam koristila svaku prigodu da svojim ukućanima nešto otpjevam ili odglumim.
Upis na Akademiju je bio logičan slijed događaja. Scena me privlačila od malih nogu, kad sam nastupala na dječjim priredbama pa sve do srednje škole kad sam bila član dramske skupine. Uvijek bi me preplavio neopisiv osjećaj kad bih stupila na pozornicu - ističe. Iza sebe već ima mnogo zapaženih uloga, a najdojmljivija je iz predstave “Unterstadt”. 

Njezina privremena adresa je Zagreb i priznaje da je jedva čekala da se u njega doseli.
- Osijek je predivan grad, ali mislim da u Zagrebu ima mnogo više posla, tako da mislim da se neću vraćati ondje. Više mi odgovara zagrebački, užurbaniji, aktivniji tempo od onoga kakvim sam živjela u Osijeku. Kad se vratim tamo, sve mi je još nekako dvostruko sporije, pa me svi smiruju i pitaju što sam živčana - govori kroz smijeh. 

U Osijek odlazi preko vikenda i odande joj najviše nedostaju obitelj, prijateljice, mačke. U kućanskim se poslovima snalazi solidno.
- Recimo, kuhinja i ja nismo baš na ‘ti’. Najviše volim raditi kolače i u tome stvarno guštam. Znam napraviti dosta jela, ali nisam tip koji će mnogo vremena provoditi u kuhinji. Nekako mi je žao biti tako dugo uz štednjak i posvetiti se spremanju jela koje se pojede u 10-tak minuta - priznaje. 

U svom ormaru ima najviše haljina i suknji, a najbolje se osjeća u pidžami. 
Hlače odijevam kad baš moram, one su mi nužno zlo. U haljinama i suknjama osjećam se lagodnije, opuštenije i nekako ženstvenije - ističe. Zaljubljena je i u svog dečka, košarkaša KK Zagreb Aljošu Šarca (24). Jedna je od rijetkih osoba iz javnog života koja vrlo otvoreno i iskreno govori o privatnom životu.
- Što više nešto skrivaš, to će se ljudi više zanimati za to, a meni je to bez veze. Zašto bih to tajila? Volimo se, lijepo nam je i zašto da se o tome ništa ne zna? - kaže glumica. 

Dečko ju je na prvu osvojio fizičkom pojavom.
- Kad smo se bolje upoznali oduševilo me to što je duhovit, komunikativan i pozitivan. Temperamentan je i eksplozivne naravi kao i ja, tako da me i to privuklo. Teško bih sebe mogla zamisliti s osobom koja je tmurna i flegmatična - tvrdi Katarina koja je kao djevojka sportaša itekako dobro svladala izazove poput tolerancije u ime ljubavi. Ide na Aljošine utakmice kad joj to obveze dopuštaju. 


- Većinom se više iživciram nego on. Znam se toliko nasekirati da sam recimo sa zadnje tekme otišla 10 minuta prije kraja jer sam mislila da će mi srce eksplodirati. Poludim, čak i zviždim i grozna sam na utakmicama. Ponašam se kao muško kad sam na tribini, ali ne mogu si pomoći. Moram navijati iz petnih žila - priznala je. Dok nije upoznala Aljošu košarka je uopće nije zanimala, niti ju je pratila. 


- S vremenom sam naučila bazična pravila košarke, a ako nešto ne kužim pitam ga pa mi se smije. Nekoliko puta smo se dogovarali da zajedno zaigramo, da pokušam i ja, ali se još nismo uspjeli dogovoriti - govori kroz smijeh. Kad je o njezinoj tjelovježbi riječ, kaže da je probala svašta od sportova i treninga.


- Prošle godine sam išla na jahanje, ali sam morala prestati s time zbog snimanja serije. U zadnje vrijeme sam počela trčati jer se nekako najbolje osjećam dok trčim – kaže. Osim zaljubljenosti, unutarnji mir, životno zadovoljstvo i ispunjenje joj pruža uživanje u svakom danu.
- Kakav god da je dan, u njemu pronalazim nešto što me veseli. Tako sam se oduvijek ponašala. Mislim da je život je predragocjen i prekratak da bismo ga potrošili na živciranja zbog glupih svakodnevnih stvari tako da uvijek na sve gledam s pozitivne strane, koliko god da me nešto muči. Prije sam se znala nervirati zbog svakakvih sitnica, ali sam kroz sazrijevanje shvatila da nerviranjem baš ništa ne mogu promijeniti - ističe. 

Još ne razmišlja o budućnosti i kako će izgledati njezin život za 10 godina.
- Jedan se dan zamišljam s mužem i dvoje djece, a drugi dan pak da živim negdje u inozemstvu, i to mi je super. Nemam ništa zacrtano nego se vodim po osjećaju, pa kako me život bude vodio, tako će biti - tvrdi. Najviše se boji toga da ne ostane bez neke drage osobe. 


- Najveći mi je strah da se nekome mome nešto loše ne dogodi, jer to ne znam kako bih podnijela, ali o tome i ne razmišljam - kaže glumica koja se posebno veseli ljetovanju koje će provesti u Tribunju.
- Obožavam to mjesto, te više od deset godina odlazim tamo i ostanem minimalno četiri tjedna – kaže.

Kad dečko igra, navijam iz petnih žila

Aljoša i ja se odlično slažemo i jedno smo drugome potpora. Partner je za poželjeti. Sretna sam što me razumije jer je i njegova karijera specifična te zahtijeva predanost i odricanje kako bi se postigli vrhunski rezultati – kaže Katarina o svom dečku.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Idi na 24sata

Komentari 25

  • user_320725 12.06.2014.

    Treća slika autobusna stanica ispred pekare Golubica u ul. Hr. Republike

Komentiraj...
Vidi sve komentare