To je to što me zanima!

Jaja, maslinovo i med: Domaći pripravci za oporavak kose i kože nakon godišnjeg odmora

Osim kupovnih formula, tu je niz varijanti koje možete napraviti kod kuće, od sastojaka koje inače imate u hladnjaku ili smočnici. Sve te zdrave namirnice pasat će i kosi i koži
Vidi originalni članak

Nakon godišnjeg odmora, vaša kosa i koža možda su izložene suncu, vodi, soli i drugim elementima koji mogu uzrokovati isušivanje i oštećenje. Odlična preporuka su domaći pripravci koji mogu pomoći u oporavku kose i kože, vrlo ih je jednostavno napraviti.

Za oporavak kose

  •  Kokosovo ulje i med maska: Pomiješajte 2 žlice kokosovog ulja s 1 žlicom meda. Nanesite smjesu i ostavite da djeluje 30-60 minuta prije nego što je isperete blagim šamponom. Ova maska pomaže hidratizirati kosu, daje joj sjaj i smanjuje lomljenje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

  •  Jaje i maslinovo ulje pakung: Umutite 1 cijelo jaje i dodajte 2 žlice maslinovog ulja. Nanesite na kosu, posebno fokusirajući se na vrhove. Ostavite da djeluje 30 minuta, a zatim operite kosu. Jaja pružaju proteine koji pomažu u jačanju kose, dok maslinovo ulje hidratizira i daje joj mekoću.

BITNI RITUALI Kako brinuti o sijedoj kosi da izgleda lijepo, gusto i zdravo

  •  Jogurt i aloe vera maska: Pomiješajte ½ šalice jogurta s 2 žlice svježeg gela aloe vere. Nanesite na kosu i ostavite 20-30 minuta prije nego što je operete. Ova maska hrani vlasište i čini kosu glatkom i sjajnom.

Za oporavak kože lica

  • Med i zobena kaša piling: Pomiješajte 2 žlice zobene kaše s 1 žlicom meda. Nanesite ovu smjesu na vlažno lice i nježno masirajte kružnim pokretima. Isperite toplom vodom. Ovaj piling uklanja mrtve stanice kože i pomaže u vraćanju sjaja i mekoće.

ZA GLATKU KOŽU Piling od limuna i taloga kave sprečava pojavu iritacije na koži

  • Aloe vera gel: Nanesite svježi gel aloe vere na kožu lica i ostavite da se upije. Aloe vera je poznata po svojim hidratantnim i umirujućim svojstvima te će pomoći u obnovi kože nakon izlaganja suncu.

  • Maslinovo ulje i med: Pomiješajte 1 žlicu maslinovog ulja s 1 žlicom meda. Nanesite na lice i ostavite 20-30 minuta prije nego što isperete mlakom vodom. Ova kombinacija pomaže hidratizirati kožu i vratiti joj sjaj.

Važno je napomenuti da prije korištenja bilo kojeg od ovih pripravaka provjerite imate li alergijske reakcije na sastojke.

ZAŠTITITE KOSU LJETI Iz kose isperite sol i klor nakon kupanja i sačuvajte ju od sunca

Također, ako imate ozbiljne probleme s kožom ili kosom, najbolje je savjetovati se s dermatologom ili stručnjakom za njegu kose kako biste dobili najbolje savjete za vašu specifičnu situaciju.

Koža i kosa prolaze kroz razne promjene, ovisno o godišnjem dobu te hormonima. Prije tretmana važno je uzeti u obzir je li vam koža osjetljiva, ako reagira crvenilom treba je njegovati minimalno, odnosno pustiti da se odmori od svih formula te pojednostaviti rutinu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare